Украинците ќе страдаат особено болна поради помош од
Држави во борбата против невработеноста не треба да се почека за нив.

Вие не сте невработени? Потоа одиме на вас! Оваа парафраза на фамозниот
Рекламирање денес е сосема соодветно - секој ден на невработени ажурирани
нова "војници". Оние кои не имаат нивниот број е веројатно да се испрати
на неплатено отсуство, со скратено работно време или една недела или
се плаќа на време, а не во делови. И, за жал, оваа
да се поправи ситуацијата во скоро време. И покрај фактот дека економистите и креаторите на политиката
се борат тврдат дека на дното на глобалната финансиска и економска криза
остави зад себе, најтешкиот дел од нејзините последици - кризата на пазарот на трудот
- Допрва ќе дојде. Вториот само почна да се манифестира, а со тоа и долниот дел на оваа
светската криза, како Украина, треба да оди. И без помош од властите
жителите на сите земји, вклучувајќи го и Украинците, за да преживеат овој период ќе бидат
многу тешко. По пламенот е сериозно "компресија"
реалниот сектор е секогаш слично намалување на оперативните
население. Во овој одговор на пазарот на трудот цело време оди со одредени
временско задоцнување. Одложување на криза на невработеност во однос на економските
криза објасни многу едноставно: компанија која почна да се тестираат
тешкотии во маркетинг на своите производи, како по правило, нема веднаш да го разреши
нивните вработени. Првиот пат кога луѓето се бара или скратено работно
недела, или административни ја напуштат земјата. Само кога станува јасно дека
Проблемот со маркетинг, најверојатно, ќе продолжи за многу подолго од
компанијата првично се надева да започне намалување. Во овој поглед,
изјави извршниот директор на Фондацијата Олег Ustenko палто, да се зборува за
дека официјални податоци за стапката на невработеност ја одразува реалната слика,
не е потребно. Тие претставуваат само врвот на ледениот брег, и што е неговата подводна
дел, никој не може да се предвиди. Значи она што е зад овие бројки?
Според најновата (мај 2009) Меѓународната организација на трудот проценки
(Меѓународна организација на трудот - ИЛО), на крајот на 2009 година ќе има
имаше во најдобрите - и многу веројатно - настан на 29-59.000.000 невработени
повеќе отколку во 2007 година - пред економската криза. Значи,
вкупниот број на луѓе без работа, ќе достигне 239.000.000 луѓе. Во
Сепак, прогнозите продолжи да се ревидира на полошо (во јануари
во МОТ смета дека зголемувањето на бројот на невработени ќе биде 18-51.000.000).
Што е извонреден: растот на невработените не започна на почетокот на кризата,
и во последните месеци од 2008 година, и оттогаш значително се зголеми. Значи, ако
во 2008 година, на невработените ", регистрираа" малку повеќе од 8 милиони луѓе, во тековната
година им се придружија многу повеќе - околу 21-50.000.000 Со ова се потврдува
дека кризата на пазарот на труд има само неодамна избувна, и ќе "изгори надвор" повеќе
Долго време откако се се населил на кризата на финансиските пазари и вистински
сектор. Оази на вработеноста и невработеноста во пустината "на група
ризик "не биле жители на сите земји. Впрочем, ако во развиените земји
економска криза се чуваат повеќе или помалку предвидливо ниво,
длабочина во југо-источна Европа надвор од ЕУ и ЗНД
надмина сите очекувања. Тоа беше живеат таму и треба да се плашат за своите работни места.
МОТ очекува дека во 2009 година армијата на невработените во регионот може да се зголеми
од 35%. Покрај тоа, невработеноста не е секогаш придружено со намалување
вработување, како што некои компании се отвораат нови работни места за што
другите ги отстрани. Но, во овие региони, како и ЕУ и САД, ситуацијата
влошува со фактот дека против позадина на отпуштања се уште
намалување на бројот на работни места. Така, во САД и во ЕУ стапката на вработеност во 2009 година
ќе падне за 1, 3-2, 7%, додека во Централна и Источна Европа и ЗНД - 1-2, 8%. Покрај тоа,
"Во ризик" влезе во критериум и возраст - веројатноста да станат невработени
за младите (на возраст од 15-25) во 2 и 8 пати повисоки отколку за постари луѓе
возраст. Според предвидувањата на МОТ оваа година ќе се приклучат на армијата на невработени 4, 9-17, 7
милиони млади луѓе. Ова се должи на фактот дека младите луѓе се секогаш помалку е веројатно дека
за вработување. И, особено во време на криза, кога компаниите се
отпуштања, вклучувајќи доста вредни, искусни работници, а не
сакате да вработиш луѓе без работно искуство. Овој тренд е многу силна во Европската унија
САД, Централна и Источна Европа и ЗНД. На пример, во Литванија, стапката на невработеност кај младите се зголеми
двојно се зголеми во периодот меѓу март 2008 година и март 2009 година. И во Естонија
и не тројно. Во меѓувреме, кризата на пазарот на трудот носи со тоа
и нов бран на сиромаштијата, која се уште е прилично
успешно се бореше со меѓународни организации. Во почетокот на 90-тите години, речиси една третина од светот
работници и нивните семејства живееле под линијата на сиромаштија (1 $, 25 дневно или помалку).
До 2007 година, кога економската криза е замав, ова ниво
се намали до 21% (624.000.000 работници). Но, во 2009 година, со gloomiest
сценарио, повторно можат да се вратат на нивото од почетокот на 90-тите, достигнувајќи
28, 2%. Со други зборови, во Украина, речиси секој трет вработен
ќе живеат до 10 UAH. со coppers на ден. И тоа е поважна причина за
контра невработеност на глобално и национално ниво, од недостатокот на
работни места за дипломирани или намалување во побарувачката на потрошувачите
производ производители, бидејќи на пониски нивоа на приходи како резултат на
отпуштања. На барикади борбата против невработеноста во секоја земја
води на свој начин. Покрај тоа што предизвикува кризата на финансискиот сектор во странство
поради намалената побарувачка значително засегнати производство. Особено,
автомобилската индустрија, металургијата, хемиската индустрија, градежната индустрија.
Тоа е каде што најзначајните отпуштања се случи, и дека повеќето
Владите користат алатки за одржување на пазарот на трудот. Во принцип,
Како што е наведено во студијата на Европската Синдикатот институт (Европска
Синдикатот институт - ETUI), најчести се две опции контрола
работно време. На прво - колективен договор (крос-секторска
и ниво на индивидуалните компании и претпријатија). Овој пристап се применува во Германија.
Еве, на пример, беше направен "Договорот за работното време" ИГ Metall,
која дава можност за намалување на работна недела на 30 часа
(Запад) и 33 часа (Исток) за да се избегне отпуштања. И во
Франција користи договор за "делумно невработеност", во која работниците
вработени за време на кризата помалку од нормалниот работно време, добиваат делумна
надоместок. Ова главно се користи во автомобилската индустрија, металургија,
хемиски и изградба индустрии. Исто така има колективниот договор
"договор за промена на професијата". Овие договори предвидуваат воспоставување
група на компании за работниците за надомест резерва од 80% од
плата за период од една година, за кое време тие ќе бидат обучени
за нова професија. Втората опција - различни алатки
пазарот на трудот, влезе во националното трудово законодавство, кои
се развиени со цел да се спасат работни места од страна на државните
плата субвенции за ограничен период на време. Така, во Германија
постои законска право на скратено работно ден, според
кои државата компензира работникот дел од загубите од бизнис прекин.
За да се квалификува за неговата акција, компанија доживува економски тешкотии
поднесе барање до Федералната агенција за труд. Бројот на таквите извештаи
се зголеми од 52.000 во октомври 2008-700.000 во февруари 2009 година. Во
Холандија има право на надоместоци за невработеност. Потпаѓаат под својот делокруг работници
кои, за ограничен период на време е скратено работно време. Таквите
луѓето да добијат помош од јавните средства, во износ од - 9, 2 милијарди евра.
Преку работната политика, властите се фокусираа на домашните прашања.
Така, во Франција, каде што невработеноста кај младите е 22, 3%,
по иницијатива на францускиот претседател Никола Саркози се доделени 1, 3 милијарди евра за
компании кои ќе нудат пракса и програми за обука на
лица помлади од 25 години. И во Индија, каде што 80% од работниците и нивните семејства живеат
помалку од 2 $ дневно, ние започна програма за да се гарантира вработување
во руралните средини (Националната селска вработување Гаранција програма).
На глобално ниво во јуни во меѓународен самит за невработеноста
донесени од страна на Глобал Вработувања Пактот, предложени од страна на МОТ. Ова е листа на мерки за да се врати
економија, врз основа на пристојна работа агенда. Иако тој е поддржан од Владите
Членки, негова успешна имплементација зависи од поддршката на меѓународните
организации и финансиски институции, кои се уште целосно се постигне
не успеа. Домашни криза во Украина на ситуацијата на пазарот
труд не се разликува од глобалните трендови. Во првиот квартал од 2009 година
нашата земја, имаше два, еден милион невработени лица на работоспособна возраст,
тоа е, 10, 3%. За споредба, во периодот јануари-март 2008 година, имало 518.000
помалку. Покрај тоа, постои т.н. "контрактилен потенцијал", како
Piontkovsky вели Ирина, економист на ИЦ "тројка Дијалог Украина." Во
составен од луѓе кои се во моментов на неплатено отсуство или
работат скратено работно време. И според Goskomstat, во јуни, на одмор
со дозвола или по иницијатива на администрацијата беа 3, 6% од вработените.
Особено, во регионите каде што работниците беа испратени на одмор повеќе од било кој,
се Zaporozhye, Sumy, Полтава и Донецк Oblast. Области
со најмалку - Ивано-Frankivsk, Volyn, Transcarpathian и
Одеса. Во исто време уште 10, 3% од вработените во Украина (над 1
луѓе милиони) работел во скратена работен ден или недела.
Повеќето од овие работници - во Zaporozhye, Днепропетровск и Lugansk
области, од најниската - во Zhitomir, Николаев, Керсон, и Volyn.
Овие луѓе - првите кандидати за разрешување. 30%-ИНГ на "компресија"
на реалната економија во многу начини влијае врз индустријата. Според
Piontkovsky, најсилниот пад на вработеноста забележано во секторите со најголем
рецесија - во градежништвото, индустријата, finuslug и трговијата.
Во индустријата, како што е наведено од страна на Олег Ustenko, сериозни проблеми со невработеноста
Постојат металурзите, хемичари и машински инженери. Според јуни
задолжително намалување на работното време или работна недела има допре 23, 4%
градежни работници, 22, 3% од работниците во транспорт и врски, и 19, 1%
индустриски работници. Во исто време, најмалиот пад во вработувањето
сега се забележани во секторите како што се образованието, здравството,
транспорт. Тоа е главно во секторите во кои државата има учество или
висока, или повеќе стабилен раст на побарувачката, и покрај опаѓачките приходи
население. Поглед кон иднината на Украина веќе помина низ неколку
бранови на контракции како економска криза достигна различни
индустрии. Во некои сектори, според Ирина Piontkovsky, на врвот стапка
Персоналот веќе поминаа, а некои сеуште ќе се користи озлогласените
"Контрактилен потенцијал." Значи, ако се погледне на економијата
целина, а не да го намали индустрија, најлошото допрва треба да дојде. "Ефектот од зголемените
невработеност ќе се почувствува дури и сега, кога државата имаше повеќе
трошење на социјални програми и да се спречат можните социјални немири,
- Смета Олег Ustenko. - Во пост-кризниот период, кога економијата ќе почне
повторно покажуваат раст, проблемот со квалификувани човечки ресурси
се прогласи за присилно. "расте економијата (дури и во 1-3% во 2010)
ќе бара работна сила. Па, ако за тоа време ќе се врати
на луѓето во оние кои се запознаени со нив индустрии во кои тие веќе имаат и искуство,
и знаења и вештини. Но, работната сила ќе биде неповратно
изгубени. Впрочем, повеќето квалификувани, и доволно млади лесно можат да се
"Ресетирање" во рамките на новите услови на економска криза, изнаоѓање
себеси во другите сектори и други професии. И тие веројатно нема да се вратат
на нивниот поранешен места. Покрај тоа, дел од привремено невработените може да преземе целосна
како се манифестира и "болест", како дисквалификација, експерт додаде.
Станува збор за експерти, подготовката на кои мора да се прошири
повеќе од една година и повеќе од илјада Hryvnia. Затоа е важно да се
звук владината програма. Програма со која ќе им помогне на невработените
луѓе преживуваат на кризата и враќање на општественото производство и, следствено,
и исполнет живот, кога економската реалност ќе се подобри. Украина
властите се фалат на таква програма не може. Надминување на предизвиците
невработеност имаме врши спонтано од точка мерки. Во оваа сегашната
социјална заштита, а лош квалитет и тешко да се пристапи и
стратегија за борба против невработеноста Украинците едноставно не постојат. Се чини
само нашите сонародници и ќе биде меѓу оние кои треба да се грижи
криза на пазарот на труд е особено тешко и само .. Како и кој треба да се смета?
Стапката на невработеност во Украина, како и во повеќето земји, се пресметува
со користење на методологијата на МОТ - соодносот на бројот на невработени регистрирани
во јавните служби за вработување на населението за работа
возраст (15-70 години). Главниот недостаток на оваа техника е во помал
вистинскиот број на невработени, како и во земјите каде што социјална помош
невработеност е ниска или де факто отсутен, многу не се евидентирани како
невработени во Агенцијата за вработување. Сличен феномен е, исто така, забележува во руралните
региони, каде што работната популација е вклучена во обработка (правилно)
земјиште, која не е покриена од страна на статистика, како економска активност.
Невработени во дефиницијата на МОТ - оние на возраст од 15-70 години (регистрирани
и не се регистрирани во државата за вработување), кои истовремено
задоволување на три услови немаше работа (профитабилен окупација); активно
барате работа или се обиделе да организираат бизнис во минатото
четири недели пред изборите, и подготвени да почнат да работат во
Во текот на следните две недели.

Share This Post: