Пратеник од Партијата на регионите Хана Херман каже за крадење
буџетски средства се доделени со закон да се пренесе на Народната банка , 9, 8
милијарди американски долари. државниот буџет во Евро 2012 .

"Денес видовме листа на објекти кои сакаат да ги распредели овие
милијарди . Меѓу нив, во Музејот на ослободителното движење во Лавов . Што значи
Музејот има за Европското првенство во Киев " - рече таа.
Исто така на листата се , објасни Херман , како предмети на пример поправка на пристап
патишта да Truskavets поправка хотели во Ивано -Frankivsk . "Ние се даваат на владата
време до 14 часа , така што тие може да се промени листата на предмети, вклучувајќи назад
Само оние објектите кои се потребни за евро- 2012 " , - рече
Херман пишува proUA .

Share This Post: