Украинците препорачуваме да ги задржи вашите заштеди во мулти -валута кошница.

За оваа Maanimo.com , рече шефот на трговијата на мало FUIB
Валери Patsuy . "Ние може да се препорача на Украинците да ги задржат своите заштеди
банки во т.н. мулти-валута кошница. Сега, по наше мислење
оптимален сооднос е 40 % - UAH , 40% - САД 20% - еврото.
Треба да одвои средства за период од удобност за клиентот , во согласност
со своите планови да ги користат овие алатки. И ако овој период не е познат ,
тогаш ве советуваме нашите клиенти да се отвори депозити по видување, која
исто така, генерира приходи, а средствата се на располагање на барање клиентот.
Сметаме дека во септември во пазар на депозити ќе продолжат до умерена
раст на индивидуалните депозити ", - рече банкар.

Share This Post: