Киев има добиено 20 милиони долари од буџетот на програмата за подготовка на
одржување во 2012 година Европскиот куп .

Ова беше најавено денеска на прес- конференција посветена на подготовка на инфраструктурата
градовите домаќини Евро- 2012 како што се бара од страна на УЕФА , изјави првиот заменик претседател
KSCA Анатолиј Holubchenko , дописникот на " Glavred ". Според Holubchenko ,
Овие средства се алоцирани во однос на итна потреба за реконструкција
на главниот резервоар на градот. " Повеќе од било кој еден денар од државата
буџет, кој предвидува државна цел програма, Киев
не сте добиле . Вклучувајќи денар од областа Москва , мост премин
( Podolsko-Voskresenskiy. - Ед.) И други објекти "- рече заменик- Chernovetsky .
Во овој поглед, KSCA сериозно се прашував како да се обезбеди финансирање за обука
транспортната инфраструктура на градот и од државниот буџет,
и на локално ниво.

Share This Post: