Јавното обвинителство справување со министерот за внатрешни работи Јуриј Lutsenko
го разгледа законитоста на договори за заедничко инвестирање
изградба на станови за војниците и авторитетен структура на внатрешниот
Министрите склучен во август 2004 година помеѓу Канцеларијата на Капитал Изградба
и инвестиции Министерството за внатрешни работи и еден од комерцијални објекти .

Утврдено е дека горенаведените договори спротивни на постојната законска регулатива.
Тие беа притворени без пари вредноста на имотот во согласност
кои беа да се дефинираат од страна на дел од партиите на заеднички
активности, особено на учеството на државната сопственост. Договори
не се регистрирани со даночните власти. И покрај фактот дека
Министерството за внатрешни работи на Украина за условите на договорот на сметка
трговец наведени 11, 5 милиони UAH (средствата доаѓаат од државата
Буџетот на Украина во рамките на капитал изградба програма
и внатрешни работи на Украина), изградба на станови за денес
уште не е започната. Иако како индикативен рок пуштање во
во тоа време беше планиран за четвртиот квартал од 2009 година. Според резултатите
провери канцеларија град обвинителство на Министерството за внатрешни работи
Економски суд на Украина на Киев поднесе тужба до поништи
договори за заедничка активност и да се вратат во државниот буџет
11, 5 милиони UAH. Тоа беше објавено Glavred прес-службата на обвинителството Сити
Киев.

Share This Post: