Поради цената на бензинот и дизел гориво цена за патување тие сакаат да се подигне до 50
центи

По патнички минибуси во септември, може да стане поскап и градот!
Патување од Киев да Vasilkova вреди UAH 8. наместо на 6 grn. и
Белата Црква - сите 20 UAH. наместо од 15 американски долари. Насоки за градот шатлови
може да се зголеми за 50 центи. "Ако дизел гориво и резервни делови се скапи,
потоа се подигне билет. Каде што беше во вредност од 1, 5 grn. Веројатно ќе UAH 2. Таму,
каде 2 UAH. - 2 5 UAH. "- Рече" Денес "на сопственикот на неколку правци
Никола Batsan. Некои сопственици на кратки патеки велат дека порастот на цените
додека на 25 центи. "Ние планираме да се донесе до пад од 1, 75 UAH. 1, 50 UAH. А
ќе видиме за трошоци ", - изјави за" Денес "сопственик најкраток правци
на Solomenka. Асоцијацијата на приватни превозници велат дека немаат намера да
подигне цени. "Тоа gorvlasti сакаат да ги зголемат цените за зголемување
на јавниот превоз. Неопходно е дека има разлика, "- вели
Шефот на Здружението на приватни превозници во Киев Валери Lipetsk. Според него,
Ако дизел нафта ќе достигне 7, 50 hrn., А потоа само се подигне во автобус
цени. Таа е сега околу 7 долари. "Градското собрание не може да се каже дека
подигне цени! А приватниот превозници право да назначи свој тарифа,
но тие мора да се поклопат со нас ", - главен отфрла зборови Lipetsk
превоз услугата на градската администрација, Александар Козловски. - Ние Носачи
се уште не била посетена. Тие имаат стапка на поврат, а сегашниот пораст на цените
на дизел гориво им овозможува да работат нормално и на старите стапки. "

Share This Post: