Како да заработите пари во недвижен имот на земјата ? За секој пазар има
нивните рецепти за успех. Ние оцени пазарот на недвижности на американскиот Стејт
Флорида , каде што во изминатите три години, цените на куќите паднаа за речиси половина ,
и сега имаат достигна дното.

САД стана првата земја да се сретне со криза во пазарот на недвижности.
Цените почнаа да паѓаат врз него во втората половина на 2006 година и средината
оваа година во некои држави се намали на 50% од нивните врв
индикатори (види табела). Паѓање на цените за комерцијални недвижности во средината
земјата беше 30%. Флорида (на шпански - "цветаат").
Персоналот се наоѓа на истиот полуостров, југо-источна САД, меѓу Атлантикот
Океан и Заливот на Мексико. Климата е субтропска и влажна. Главна
Државниот приходи - Туризам (и домашни и меѓународни). Главна
плажа одморалишта во Мајами, Кејп корали, Форт Lauderdale, Ки Вест, Тампа.
Стигна до дното на Инвестирајте во паѓаат на пазарот, како што е познато,
ризично. Значи во рок од три години на постојан пад на пазарните цени
САД недвижности инвеститори чекаат за подот. Бројни проекции наскоро
постигне оваа крајна за долго време остана само Рекламирање движи Брокерите
Инвеститорите исто така, очекуваат одредени броеви на аналитички агенции. И
во јуни 2009 година, овие бројки се појави. Во вториот квартал е забележан
прво со 2006 година порастот на цените: во 1, 6% во просек во САД ја зголеми цената
фамилијарни куќи. За прв пат од 2004 година, бројот на трансакции
за средно пазарите на недвижен имот и станбени објекти, но бидејќи кризата почна - се зголеми
Најавторитетните У. С. Куќа Цена Индекс S \u0026 P / Случај-Шилер (на
0, 5% месечно). Индикатори на пониски цени за во САД недвижности, 2006-2009 година
Просечната цена на години на Град објект во мај 2006 година, американски Просечна
трошоците на проектот во мај 2009 година, американски Намалени цени за 3 години,% Мајами
(Флорида) 278 680 144 590 49 Тампа (Флорида) 237 920 140 350 41 Лос Анџелес
(CA) 272 120 159 180 42 Вашингтон (ДЦ) 251 070
169 490 32 Чикаго (Илиноис) 166 610 123 680 26 Њујорк (NY)
215 570 170 510 21 Извор: С \u0026 П / Случај-Шилер Според
Генералниот директор на компанија за истражување на Радар Логика Мајкл Федер,
"Иако имотот се продава во голем попуст, се врати на пазарот
на традиционалните сезонски осцилации на цените наскоро ќе доведе до раст. И односот
инвеститори на пазарот во последниве години драстично се измени: стравот се претвори во
оптимизам. " Каде да се инвестира? Во интерес на руските инвеститори
во САД недвижности е стабилна дури и за време на криза
странските пазари. Според порталот «Prian.ru - сопственост
во странство ", во минатата година САД се стабилни
петте земји кои се привлечни за домашните купувачи.
Главната причина за Русите интерес за американската недвижности - а
за цена, а не нивните пад. Прво Русите беа заинтересирани за спа
домување. И најатрактивните во овој поглед на регионот САД - Флорида.
Флорида пазарот на недвижности - една од најпогодените од страна на
криза. Од мај 2006 до мај 2009 година, просечната цена на недвижностите
во главниот центар на државата - Мајами се намали за 49%. Главната причина за оваа
беше презаситеност на пазарот. Друга причина е еден од највисоките
во земјата, на износот на "лошите" заеми. Неуспехот на локалните
должници доведе до фактот дека Флорида има една од трите држави, каде што повеќето
висок процент на домови отстранува хипотекарни долгови. Имено,
дека отуѓени станови се продаваат со попуст во износ поголем од 60%. Банките не
имаат капацитет да управуваат со толку голем број на недвижен имот и обидете се да
што е можно побрзо да се ослободи од неа. "Нашите сонародници се често
се види дека во Флорида за песната продаваат куќа и "Раш", на таков
предлог. Но, со цел да купат недвижен имот distressovuyu (на пример, ја отуѓи
за долговите на куќата), ќе мора или да се биде експерт за ова прашање или контакт
на професионалците. За такви купувања на многу информации ", - вели директорот
на странски имот инвестициска компанија IntermarkSavills Игор
Indriksons. Цените на недвижностите во Флорида Санкт Петербург
Едноетажна куќа во предградие на 110 квадратни метри. М - 60.000 $ спални Орландо
Стан во нова станбена зграда - 130.000 $ во Палм крајбрежје куќа 110 метри квадратни.
m (секундарниот пазар) - од 50.000 $ нов стан од 50 квадратни метри. m - од 90.000 $
Мајами Бич стан во новата зграда на првата линија на морето (50 квадратни метри.
М) - од 200.000 $ Извори: Prian.ru, Realtor.com Избрана
Флорида кујна рецепти за опциите за инвестирање да се заработи за недвижности
Флорида две, купува и продава (кога цените ќе се зголеми), или закуп.
Во исто време како купувач или закупец треба да се разгледа локално,
Американската клиентот. Недвижен имот во регионот неизбежно ќе бидат поскапи.
Флорида на пазарот задржувајќи огромна резерва на непродадените предмети
но постои речиси ништо што се гради. По пазарот за да се ослободи
на вишокот ќе се почувствува недостаток на домување, како што населението се зголемува на државата.
Се разбира, не постои гаранција дека цените да се вратат на врвот на ефикасноста, но
денес купи недвижен имот за пет или шест години ќе се зголеми од 25-30%, во согласност со
Наталија Dudko, претседател на вашиот избор на имот, Inc Инвест
фондови може да биде во станот, а во индивидуалните домови, за купување на имот за
секундарниот пазар или подготвени да згради. Патем, инвеститор кој вложените пари
во изградба во проектот, две или три години ќе биде еден од ретките
сопствениците основно живеалиште. Големи инвеститори можат да бидат заинтересирани
предлози за нови станбени комплекси. На пример, во Орландо може да биде намалена
60-75% од купувачите од инвеститорот единица станбена зграда. Апартмани во
оваа зграда се продаваат за $ 130-140.000 секоја, но на "големо" инвеститори може да
ги купуваат за 50.000 $ Според тоа, комплекс од 200 станови ќе чини
10 милиони долари за изнајмување на пазарот во Флорида, исто така, има голема иднина. На
сегашната фаза на обичните Американци не можат да си дозволат да купат куќа
поради недостапност на кредити, па мораше да се засолниште. Индустриските работници
области сакаат да изнајмат стан во еден голем град каде има и соодветен
работа. Така, во градови како Орландо или Тампа, подобро е да се инвестира
во купување на станови во станбени комплекси каде киријата не е премногу
висока. Канцеларијата на работниците или техничари преферираат да живеат
во одделни куќи на брегот. Тие живеат во градовите каде индустрија
не, на пример, во Палм брег или Кејп Корал. Како да се купат
Купување на имот во САД во Агенција за недвижности - едноставен процес
и безбедно. Целата процедура трае околу 30-45 дена и не бара
на купувачот во американскиот банкарски сметки, безброј текст и документи
за потеклото на парите. Откако објектот е избрано, Realtor подготвува
"Предлог за цена" - оригиналниот договор меѓу купувачот и продавачот
кој не само што го одбележа цена, но исто така го регулира одговорностите на сите
партии. Следниот чекор - договор за продажба (договор).
Од тогаш, задолжително партија трансакции - т.н. наслов
Компанија (Наслов компанија), претставник на властите. Тоа беше таа што врши
правна контрола на трансакцијата и потврдува сите документи. При потпишувањето на договорот
купувачот го прави депозит од 1-5% од вредноста на објектот, која продавници
Наслов куќа. Задолжително осигурување на имот - премногу
однесуваат на оваа компанија. И ако инвеститор сака да се заштитат себе си од можни
Правни прашања при купување на имотот, тоа обезбедува соодветни
провери трансакции. На правото на сопственост предадена на купувачот, за да
од насловот компанијата мора да стигнат до сите пари. Потоа е потребно
на продавачот и купувачот дава "битови» (дело) - потврда за сопственост.
Отплата на главнината износот на трансакцијата во САД обично се вршат од страна на Банката
превод. Во Флорида, ќе мора да изврши уште еден неопходен услов -
Регистрирај се "битови" во Окружниот суд - е исто така, прави насловот компанија.
"Ризиците за купување имот во Флорида и во САД како целина,
практично елиминиран. На пример, информации за било какви долгови кои оптоварени
купиле имот, ќе биде доделена титулата компанија.
Лоша намера од страна на агенциите се исклучени: во САД агент за недвижнини не е
може повторно да добие дозвола, ако некогаш се изгуби. Затоа, нашиот углед
Агенти богатство "- уверува Наталија Dudko. Сепак, треба да знаете
дека мандатот не даде никакви повластици за странски државјани
да остане во САД. Присуството на homeownership во земјата ќе
е плус во интервју за виза.
Дополнителни трошоци при купувањето на затворање цена
(Затворање на трошоците): даноци, осигурување - 1-2% од трансакција цената на услугите
Наслов куќа - за $ 500Nalog на преносот на сопственоста - 0 1.2%
на трансакцијата износ (обично на продавачот плаќа) Услуги недвижности - 6% (речиси
секогаш се вклучени во цената на објектот) осигурување од природни катастрофи (опционално)
- Од 1 до 5% годишно на пазарната вредност на физичката состојба на тест
сопственост (опционално) - $ 250-500

Share This Post: