Министерството за внатрешни работи иницира затегнување на одговорност за
возачи за возење додека затруени . Ова беше на брифинг во Khmelnitsky
на министерот за внатрешни работи Јуриј Lutsenko , пишува украинскиот Вести .

" Ние планираме да се воведе нацрт-законот да се зајакне одговорноста за пијани
зад воланот . Особено кога се вози доведе до несреќа со фатални последици, "
- Рече министерот. Според него, за пијани за возење
ќе биде подложен на парична казна од 15.000 Hryvnia
или одземање на права е возачот за возење додека затруени , што резултираше
смрт - затвор за 12-15 години. потсетиме дека зголемената
Казни за возење возила во состојба на алкохолни или наркотични
интоксикација или други се ослободени од данок до 150-200 пати минимален приход
граѓани, или 2550-3400 Hryvnia стапи на сила на 17 ноември 2008 година.
Претседател Виктор Јушченко се залага затегнување на одговорност за возење
додека затруени .

Share This Post: