Домување и комунални услуги , еден од најважните сектори на
економијата на земјата е директно поврзана со обезбедување на животот на
населението , бидејќи јадење и отпадоци што имаат тенденција да секогаш.

Функциите врши од страна на индустријата се неопходни за нас, како воздухот кој го дишеме,
и на воздухот понекогаш оваа работа не ја забележуваме додека нешто почнува да се
Оди "погрешно" додека не почнат да се покрие исплата на подигнување кислород
, а не обезбедување на услугата себе. Сигурен сум дека повеќето од нашите граѓани
веќе знаете што се случува кога на неделата не е ѓубре, кога месец не е отстранета
во дворот, кога зимата исклучен (или дури и не се вклучени), греење, кога
отсуство не само топла, но студена вода, кога тече покривот
урнат балкони, лифтови не работат, не дај Боже, да стане запушена dymventkanaly,
експлодираат дома. Сега навистина бара на вистината за нашите станови
услови, можеме безбедно да кажеме дека 20-30% од населението - потенцијал
бездомници. Наскоро ќе треба да плаќаат за комунални услуги во месецот отколку што би се
цена на нашата стан во сиромашните девет ката згради и на панелот. Сите
се разбере дека треба нешто да се промени сегашниот систем не е во можност
контрола на ситуацијата. Ние се користат да имаат силна и богата држава.
Пари еден многу размислување, самата држава и успеа и финансирани
Сите наши услуги. Сега нема пари, а системот останува непроменет,
- Тоа е, уште управува со сите на државата, и ние сите плати
Вие, вклучувајќи го и овој администрација. Кога го прашале, каде што парите што ги плаќаат
во форма на постојано зголемување на домување исплати и пари
доделени од буџетот (претходно распределени), може да се одговори едноставно
воведување на шема е прикажано подолу, претставува парична казна филтер
сите средства кои доаѓаат во индустријата: CMU - Министерството за домување
- Регионална администрација (гувернерот, заменик гувернерот за
Домување, Провинцискиот Одделот за домување) - Владата град (градоначалникот, заменик
Градоначалникот за домување, просторно сместување менаџмент) - Менаџмент на еден клиент - Управниот
управување со персоналот за домување и услуги (Режија, Сметководство
инженер, надзорникот, итн) - Работа персонал (водоводџии, janitors,
работници) од шемата, видете кој е во делата, и кои "контроли".
Еве ние го додадете ова за управување денес се принудени да се одржи за
пари. Денес во секторот на домувањето и комуналните услуги во нашата земја се вклучени
околу 15% од работоспособното население, од кои голем дел се бави исклучиво
управување. До 70% од парите оди токму на содржината на овие "владетели".
И 80% од останатите пари од страна на истиот "стјуардите" и се додава. Крупни,
Армијата на илјадници луѓе кои работат во апсолутно бескорисни институции
како урбани и подрачни одделенија за домување и Министерството за домување и услуги
фарми кои дури и не stravlyayutsya со задача да собира статистички податоци,
и вработени само еден достоен дејност - дистрибуција на пари. Целиот систем
работи на "Дај пари". Само замислете што останува на пари
доделени од државниот буџет додека тие достигнат нашата покриви и
тремови. Повеќе познати роднини нема. Нема пари! Дистрибуирање на ништо.
Има останаа некои проблеми да бидат решени. Сите зборуваа силно
на потребата за реформи. Се чини дека има надеж дека кризата е
и целосно отсуство на пари (HCS има само достигна дното на кризата), ние се уште
стане дури и во нашите животи видел некои промени на подобро. Не се погоди.
И постојат неколку причини. Првата е дека на горниот
ешалони на власта од комуналии само за односи со јавноста и не дај Боже хаос на некои
одговорност, и да промени ништо без централизација на одлучување
и одговорност за специфични прашања (вклучувајќи тарифи)
денес тоа е едноставно невозможно. Второ, и покрај фактот што во сите
проблеми на денешницата да се обвинува локалните власти, и покрај сите постоечки
проблеми, тие се особено исто така, не се брза со било иницијативи или како
долго време се смета станбен сектор како свој бизнис.
Системот никогаш нема дел со мојата омилена на домувањето и заедницата
економија. Како може да нема пари, но неговиот секој систем секогаш
земе. Неверојатно, намалување на средствата во индустријата се намалува
само дел од трошоците се директно поврзани со вистинските количини
работа - "мојот", како што зедов и продолжи да се земе (дури и од дел!)
Денес, нема централна власт, ниту на теренот не се заинтересирани
менува ништо. Привлекување на приватен капитал, демонополизација и приватизација
пазарот сето тоа е само евтин слоган. Бирократската браќа се сретна и се
Инвеститор исклучиво со зборовите: "пари Да - ќе ги потрошат."
Системот е заинтересирана за контрола контролирани "приватните претприемачи", кој ќе донесе
системот пари. Нека дојде, приватниот капитал, но само преку нашите "филтер
парична казна филтер. " Само нешто - не на сопственик-возач во брзање. Тој Услови
потребно. Условите мора да се создаде првата централни владини агенции,
кои не се сега најмала идеја што е ова има приватни трговец
потребно. Кучеренко профилот министер во сите камери постојано врескаат за
треба да го вклучат и приватниот оператор, и тој не се суштински спротивно
- Сите негови законодавна и регулаторна иницијативи од вкупниот непрофесионален
густо вкус глупости популистички изборниот idiocy. Министерот дури и
во ситуација каде што никој не ги слуша да го нема и не гледаат, кога не постои
еден лост на региони - пари во текот на која министерот има долго време се смее
целата земја, се уште се борат продолжува да се држат до своето место во
надевајќи се дека некако да се докаже за време на кампањата. Систем
за да преживеат, да остане, таа сака да продолжи да се контролира - никој
не е заинтересирана за транспарентен пазар. Скоро секој бирократ, секој
директор на Секторот за домување, секој член на Советот на град само сака да потрае неколку
Куќи - "робови" во служба на соберат домување исплати, и му ја додели
системот за греење или водата за комунални услуги, и воопшто да биде практично сопственик на сино
сон на речиси сите локални избор на луѓето. На пазарот нема пари,
Но, сепак, на самиот пазар. Денес на пазарот на домување услуги е на чекање за прераспределба
и системот е предводена од министерот се обидува да стигне до законите "под себе", под
"Административни ресурси". Службен задача како и секогаш едноставна - да "pick up
сите во исто време без да инвестира ништо. " На прашањето дали државата денес,
како и досега, да се грижи за сите проблеми на домувањето и комуналните услуги
може да се одговори недвосмислено - бр. Покрај тоа - најважната карактеристика на правото
на реформата ќе биде отсуството на било каква потреба за
министерства и оддели на домувањето стотици регионални и градот
подреденост.

Share This Post: