Граѓанска одговорност на трети лица - тоа е одговорност
осигуреникот за штетата што може да предизвика нивното здравје , живот
и / или имот.

Ние ретко дека нашата негрижа и ненамерни последици
нашите активности може да им наштети на луѓето околу нас. И реализација на
тоа е само кога ќе треба да одговараат за нивните дела грешка. Исто така се случува
дека ние ги сигурен, се чини, машини и опрема, негрижа
или небрежност на деца или постари лица. Дури и ако се случила незгодата мрежи
вода во вашиот стан, соседи ќе одат за надомест на штета за вас, а не
во куќиштето канцеларија. Со оглед на цената на модерната рамен заврши, мебел и дома
опрема, во случај на повреда на имот соседи е сосема можно да се здобијат со
сериозни финансиски проблеми. Што да правите со незадоволните соседи? Во
овој случај, можеме да ви помогнеме полиса за осигурување против трети
лица. За да се заштитат себе си од непотребни трошоци, ќе треба само
само: - да се запознаат со своите соседи и да си одат
да ги посетуваат - околу пресмета тоа што трошоците за поправка
стан сосед. Спокојство и добрососедски односи
се скапи, и осигурителни полиси - бр. Патем, се компензира за нанесена
бара од нас да сметка и законодавството. Во повеќето случаи, осигурување
надомест за да се компензира за штета на трети лица, освен ако тоа предизвикува
беа оган, во Заливот, колапсот на згради кои се случиле поради грешка на осигуреникот
лице. Често овој вид на осигурување се мешаат со осигурување на имот. Ако
осигуреникот за целосниот износ на стан изгоре, осигурителната компанија
поправка на штетата. Меѓутоа, ако овој оган се шири кон соседните стан
тогаш штетата ќе бидат опфатени само ако на осигуреникот и на граѓанското
одговорност. Инаку, сите пари што осигурениците ќе добиваат под политика
Осигурување станови, ќе мора да ја плати сосед (ако тоа е да се тврди,
да бидат задоволени од страна на судот). Ние се најде особено осигурување
одговорност соседи во украинскиот осигурување. Од купување
Оваа политика сама по себе не може во било која од земјите-учеснички во студијата
компании (договор одговорност е само во врска со договорот
на имотот), решивме - за да се осигура програмата на осигурување на имот,
кој ги вклучува сите ризици, вклучувајќи го и одговорност кон соседите.
Позадина: Во областа на осигурувањето на 55 станови
m² вклучени: Недвижнини (изградба области), рамни заврши
(Поправка), лична сопственост (org, и апарати за домаќинство, мебел), Осигурување
одговорност на соседите. Износот на осигурување: во реално
имот - 200 THS, завршувајќи стан -. THS 70, chattels.
и осигурување од одговорност - за 100 илјади UAH .* државна: Недвижности
- 0, 5%, завршувајќи на стан, личен имот и осигурување од одговорност
- 1% од износот на осигурување. Ризици осигурување: пожар, залив, незаконски
активностите на трети лица, природни катастрофи, за осигурување период: 1 година.
* На сума за изградба и одржување се пресметува врз основа на просечната
на трошоците за реконструкција на Киев: - на
реставрација на градежни области - 3000 800 grn./m2 - од
завршувањето на внатрешни реставрација - 1000 300 grn./m2 Студијата
вклучени: - Кредо-Classic - Универзална
- Само за осигурување - Украина гроб
(INPRO) - Европската осигурување Алијансата Како се
истражување? Редоследот на студија за да се утврди победникот
следново: - ги повикува сите актери и дијалог со
нивните претставници - Статистички собирање на податоци за компании
- Проучување на читателот коментарите објавени на интернет
- Генералниот заклучок - Резултати - Општи
победник - утврдени со анализа на цена и на финансиските перформанси, па
се зема во предвид работата на повик-центар и клиент фидбек. - Награда
Choice наградата читатели - определува според коментарите на компанијата, работа
повик-центар и финансиски перформанси. Повикувајќи компании Кредо-Класик
Здраво, јас сум заинтересиран за осигурување на имот политика на предмети
изградба, поправка, личен имот и осигурување од одговорност
соседи на сите ризици. Ве молиме пресметување на износот на осигурување плаќање
дадена одредена сума на франшиза. Осигурување стапки се
0, 12% од ЗС во изградба, 0, 46% од поправка и лична сопственост
и 0, 3% од државните одговорност. Врз основа на податоците стапки, вкупните трошоци
политика е 1000 317 UAH. Јас го бележам Тоа следните граници
да се плати: за дополнителни работи - 5000 UAH, вандализам - UAH 10.000,
оштетени брави - 500 UAH; провална кражба - 20%, катастрофа - 50%
износ на осигурување. Кажи ми, колку долго во вашата компанија произведува
исплати за осигурување? 10 дена од денот на поднесувањето до
решенија, и 10 дена од денот на осигуреникот настан за исплата.
Дали е можно да се плати на рати, а не да го вклучите договорот за осигурување
konstrukivnyh елементи? Да, можете да направите премија два
плаќања - првите 60% од износот, а втората 40%. На оваа стапка на пораст на цената
Не постојат. Осигурување конструктивни елементи на просторот се бара.
+ Одговори надлежните консултант со потребните детални објаснувања
- Консултантот се 40 минути за да се подготви да зборува цена
полис - 1,317 UAH Универзалната Здраво, јас сум заинтересиран
осигурување на имот политика на точките на изградба, поправка, личен имот
и осигурување од одговорност на соседите на сите ризици. Да се ​​вид,
Пресметување на износот на осигурување плаќање, со оглед на одредена сума на франшиза.
Висината на премија ќе биде 1000 410 UAH., Просечната тарифа
ќе имаат околу 0 3%. Кажи ми, колку долго во вашата компанија произведува
исплати за осигурување? Само не кажам, но ако се погледне на статистиката ...
последните осигурување плаќање се одржа во текот на неделата. Можни
дали плаќање на рати, а не да го вклучите договорот за осигурување konstrukivnyh
елементи? Способност да се плати на рати, нашата компанија нуди,
бесплатно. Не осигура структура може да биде, ќе имаат два договори
- Првиот на имот и поправки, вториот одговорност. - Во текот на
Разговор со специјалист компанија, ние слушнал телефонски повик, по
што разговорот бил прекинат без предупредување. Повик и ги добијат потребните
информации бевме во можност да до следниот ден. Цена политика - 1,410
UAH само-осигурување Добредојдовте, јас сум заинтересиран во политиката
Осигурување на имот на предмети изградба, поправка, личен имот
и осигурување од одговорност на соседите на сите ризици. Да се ​​вид,
Пресметување на износот на осигурување плаќање, со оглед на одредена сума на франшиза.
Во вашиот случај, осигурувањето плаќање треба да биде со брзина од 1000 374
UAH. на таквите стапки: 0, 2% во градежништвото, 0, 4% за поправка, 0, 4% на подвижен
сопственост, и 0, 35% од државните одговорност. Кажи ми, во што
време на вашата компанија прави исплати за осигурување? Во рок од 10 дена
со потпишувањето на актот. Дали е можно да се плати на рати и може да се
Не ги содржи договорот за осигурување konstrukivnyh елементи? Тоа
Можеби можете да направите две исплати во износ од половина годишно и
да се осигура од кутијата. + Ако имате инсталирано провалник аларми - попуст
15% стапка за осигурување на имот. - Оператор на телефонска линија
наведено на веб-сајтот на компанијата, а не да ве известам, и се даде на бројот на урбани
телефон. Алтернативно, можете да се обратите на "Подружниците"
и географски погодно да се избере телефон гранка продажба -
многу долго време го чува политика цена на чинење на политиката - 1,374 UAH
Гробот Украина (INPRO) Здраво, јас сум заинтересиран во полисата за осигурување
сопственост на местата на изградба, поправка, личен имот и осигурување
одговорност на соседите на сите ризици. Да се ​​вид, брои
сума на осигурување плаќање, со оглед на одредена сума на франшиза.
Дозволете ми да знам дали има оклопни врата, безбедност и консиерж, забрането прозорци, кат
и година дома, информации за достапноста на печки, сауни. Врз основа на тарифни
0, 4% на недвижен имот, обезбеди просториите, одговорност
и 0, 47% за лична сопственост, ќе се најдеме за вкупниот износ на осигурување плаќање
1 880.000 grn. Кажи ми, колку долго во вашата компанија произведува
исплати за осигурување? 10 дена од датумот на поднесување. Можни
дали плаќање на рати, а не да го вклучите договорот за осигурување konstrukivnyh
елементи? Да, може да се подели на осигурување плаќање за 2 или 4 делови
на избор, без зголемување на трошоците на политиката. Можете исто така да се исклучи од договорот
Осигурување главните структурни елементи. + Брзи, точни, информативни
одговор на прашањата покренати од страна на еден експерт - на интернет не е веднаш
Можете да најдете информации за контакт, нема сајт беше преименувана Цена политика
- 1,880 UAH Европската осигурување Алијансата Здраво, ми
заинтересирани за осигурување на имот политика на точките на изградба, поправка, подвижен
имот и осигурување од одговорност на соседите на сите ризици. Бидете
Ве молиме, брои износ на осигурување за плаќање, со оглед на одредена сума
франшиза. За да го направите ова ми треба следните информации - Локација
стан (област и кат) и својата област. Осигурување стапки, во твојот случај ќе доведе до
0, 2% од ЗС во изградба, 0, 35% од поправка, 0, 5% во однос на подвижен
сопственост, и 0, 4% од државните одговорност. Врз основа на податоците стапки,
вкупните трошоци на политиката е 1000 545 UAH. Ве молиме имајте во предвид дека на осигуреникот
изградба во износ помал од пазарната вредност на станот, ризикувате да добиете
под т.н. "nedostrahovanie." Според законот на Украина, во случај на
осигуреникот настан исплата ќе биде 40% од износот на покриеност.
Кажи ми во она време на вашата компанија прави исплати за осигурување?
15 дена. Дали е можно да се плати на рати, а не може да вклучуваат
договорот за осигурување konstrukivnyh елементи? Можете да плаќаат за осигурување
две рати од 50% од вредноста на политиката, не вклучувајќи осигурување во исто време
дизајн. - Тешко да се постигне во една компанија не треба да се јавиме +
брзо се пресмета цената на чинење на политиката на политиката - 1,545 UAH
Податоци за компанија основана во акционерски капитал
(Илјади hrn.) Собрани премии за 1 квадратен. (Илјади hrn.) Исплати за осигурување
по 1 км. (Илјади hrn.) Кредо-Класик 10.02.1994g 65 200, 0 85 980 35 8 246 3
Универзалната 2003 114 800, 0 56 792 28 7 424 7 1997 Само-осигурување
година 24 000 0 37 493 28 4 353 8 Европската осигурување Алијансата 22.09.1994g.
55 000 0 23 281 3 11 884 2 гробот Украина (INPRO) 40 000 1994 година, 0 7718, 4
3017, 1 *, податоци insuranceTop При изборот на осигурување
компании треба да се разгледа не само на "името" и угледот на компанијата (иако
и овој важен факт), но исто така финансиска успешност и нејзините специфичноста
активност. Прво на сите, потребно е да се анализира извршувањето на своите
сигурност. Ова се однесува на обемот на нивните резерви, средства, со исплати за осигурување.
Ако ви даде карактеризација на осигурување резерви (средства) може само финансиски Кометал
квалификуван специјалист, обемот на плаќања лесно може да се анализираат со споредување на
на собраните премии. Но, тоа е исто така вреди да се истражува
Всушност, на она што видови на осигурување осигурителна компанија нагласува во својата
активност (ова може да се провери со споредба на обемот на наплатени осигурување
премии во однос на другите видови на осигурување, како дел од анализираните ИЦ
и спореди стапката на исплати од други друштва за осигурување). Исто така е важно
знам кој сегмент од осигурител работи, ако, на пример, Кометал започна
своите активности во корпоративниот сектор, тоа е без сомнение, вредностите на сите
Претставата ќе биде многу повисоки од оние во Кометал, мало-ориентирана.
Во случај ако му верувате на експерти повеќе од нивната интуиција
(Што во пракса е секогаш точно), најдобро е да се сврти кон
Разузнавање и статистика. Излезот за секоја индивидуална куќа - е
не е само покрив над главата, работите околу - не само декоративни елементи,
Тоа е многу повеќе вредни - дома. Затоа, важно е да се заштити
тоа. Аларм систем, брави, прозорец барови, противпожарна заштита
итн - Помогне да се обезбеди безбедност само во конкретниот случај, но
не даде апсолутна заштита против сите ризици, а уште помалку можат да се вратат
Си ја заборавивте сопственост. Само осигурување на имот политика може да обезбеди
финансиска заштита во случај на губење или уништување од страна на оган, во Заливот
незаконски акти на трети лица, природни катастрофи. Денес
Многумина, исто така се заштитат од случајни грешки, чии ефекти може да
станаа неопходни надомест на штета на другите. Така, преку склучување на договор за осигурување
Трети лица одговорност, што значително ќе се олеснат животот
во случај на потреба да се компензира за штета предизвикана од
Ти си крива. Кога договорот за осигурување мора да биде
истражуваат причините на кои осигурениците не го признаваат фактот на штета
соседи осигурани настан. Ова може да се должи, на пример, со проток
вода од водовод компоненти. Фактот дека не сите во собата во нашата
бања куќи, миксери, итн врската има сертификат за усогласеност
Украина стандарди. Можеби осигурителна компанија нема да плати надомест,
Ако штетата е во врска со работењето на "лево", во согласност со осигурувачот,
опрема. Договор за осигурување од одговорност може да издаде
како станот сопственикот и закупецот. И закупец е одговорен
не само нивните соседи, но, исто така, на сопственикот на изнајмување станови, па
за него, ризикот е многу повисока. Што ако имало осигурување
случај: - веднаш да го пријави инцидентот на соодветни
органи врз основа на нивната надлежност (полицијата, огнот надзор, Жао) - оштетени
имот (освен ако не е во спротивност со интересите на безбедноста или да се намалат
оштетување) мора да се задржи до испитувањето на осигурител во форма во која
тоа беше по осигуреник настан - го известите вашиот осигурување
компанија во врска со инцидентот во рок од 24 часа (со исклучок на викенди и празници
дена) - им даде на вработените можност осигурителна компанија
пречка за инспекција и испитување на оштетените сопственост.
Да се ​​прими плаќањето на следните документи:
- Пасош - проект
Законик - Документи потврдува сопственоста на
сопственост; - Помош на надлежниот орган (Жао, МИА, МОН,
Прогноза) - во зависност од осигурување случај. Резултати -
Кредо-Classic - 1,317 долари - Универзална
- 1,410 долари - само осигурување - 1,374 долари - Гроб
Украина (INPRO) - 1,880 долари - Европската осигурување Алијансата,
1,545 UAH датумот на студијата: 2009/8/3

Share This Post: