Врховната Рада претседател Володимир Lytvyn ги повика сите
фракции во блиска иднина да се испрати до Уставниот суд ( ЗКП) , сите сметки
во врска со измените и дополнувањата на Уставот на Украина.

Тој рече дека ова за време на состанокот на помирување одбор, РБЦ-Украина.
"Ние имаме голем број на сметки за измена на Уставот.
Тоа ќе биде Врховната Рада да се разгледа сите нив и го испрати на KSU, и да се отстранат сите
Сепак прашања во врска со ова. Ако бевме подготвени да го стори тоа,
да речеме, утре, и ако не, тогаш на следната пленарната недела, тоа ќе биде
правилно. И Парламентот ќе ја спроведе првата фаза, всушност,
Услови на Суд "- рече Livtin. Тој објави дека петтата седница на шестиот
свикување на Врховната Рада парламентарни комисии да се разгледа предложените 1000
241 прашање. Комитетите се предложи на пратениците да го отфрлат и да ги отстраните од предвид
112 сметки. На последната, четврта сесија, сугерираше дека БП
дневниот ред на 12 сметки. Litvin рече дека пред БП
200 проекти предложените прописи на персоналот состаноци и 18 ратификации
меѓународни договори. Тој истакна дека во блиска иднина Парламентот треба да
сметаат дека 16 закони, кои на претседателот стави вето во четвртиот
Шестата седница на БП. Конкретно, станува збор за изменување на Законот
Законот на Украина "за државна Регистрирај се", Законот за отуѓување на земјиштето
земјиште за јавни цели, кои се во приватна сопственост.
Претседателот ги повика членовите на помирување одбор на следниот пленарната недела
справат со овие прашања и ќе преземе соодветни мерки.

Share This Post: