Министерството за образование и наука, има одземено дозволата 20 универзитети и универзитетски филијали
од почетокот на годината , изјави првиот заменик министерот за образование и наука Александар
Grebelnik .

Според Grebelnika , Министерството ќе продолжи и во идната работа
да се идентификуваат училишта кои не ги исполнуваат договореното ниво на акредитација.
Тој исто така рече дека за време на тековната кампања воведната за топла
телефонска линија Министерството има добиено околу три илјади граѓани
за корупцијата .

Share This Post: