Сергеј Bezborodov , претседател на П -TEC , вели дека базенот на руски
Инвеститорите купи француски државјанин од околу 400 хектари земјиште во Ла Chaume (во
70 километри од Ница и на 8 километри од градот Antrevo ).

Според Bezborodov, проект на неговата компанија дојде на покана на финансиер
Владимир Sirotino, кое ги претставува интересите на сегашните сопственици
земјиште и Управниот партнер. Sirotinskiy потврди ова, но да се открие
инвеститорот и на продавачот одби да слета. Тие, рече тој, пет, и
не само од страна на руски бизнисмени. Тие се, според Bezborodov, живеат во Русија,
но изградба не се направи. Инвестирајте во ризично недвижности криза
и ова е една од причините зошто инвеститорите сакаат да останат инкогнито до почетокот на
проектот, објаснува извор близок до учесниците во проектот. Проект
Пред две недели, беше претставен на локалните власти, рече градоначалникот христијански Antrevo
Гати, додавајќи дека туристичка атракција уште не доби дозвола на високото
власти. Усогласување на документи ќе трае околу шест месеци, вели Sirotinskiy.
П-TEC ќе го направи проектот, концептот за развој на француски
Архитект Жан-Мишел Wilmotte (неговиот претставник го потврди ова). Сега
територија е природен резерват со неколку згради на XVII век.
Новите сопственици, според Bezborodov, план да се создаде едно затскриено одморалиште:
"Место на медитативна, очигледно, тоа ќе биде приватен клуб-ориентиран
одржана од страна на мажите. "Една третина од земјата ќе се изгради frantsiyaDeveloper сугерира
кои ќе одат за изградба на околу 120 хектари, на просторот ќе се подели на неколку
зони: една од најоддалечените точки лоцирани Boutique Hotel, 50-70
соби, некои скапи вили на ридот (во вредност од 5.000.000 €)
и градот стан (100 домови за околу 1 милион евра). Исто така се претпоставува
изградба на фарма, луксузни штали, бањата и опсерваторија. Резултатите ќе бидат изградени
околу 100 000 квадратни километри. метри на недвижен имот, минимум инвестиции проценки Bezborodov
од 200 милиони евра, "Тоа ќе биде капитал инвеститори. Но, не можеме да исклучиме
и позајмување. "Тој очекува на градот ќе биде изграден
за седум години. Експертите изненаден од изборот на инвестиции. Сениор
Заменик-претседателот на Најт Френк Ендру Zakrevsky "не е многу јасна цел
сегмент на проектот ": да се продаде поскапо куќи, 70 км од брегот", неопходно е
да се обидеме. "одморалиште ќе бидат насочени не само за Русите, но во целина
Европа, нагласува Bezborodov. "Европејците имаат различни стереотип стекнување
Агенција за недвижности: тие го гледам првенствено како инвестиција и скапи
набавки се направени во иконите места ", -. објекти Zakrevsky Проектот
може да се промени, вели Sirotinskiy.

Share This Post: