Американскиот долар во однос на Hryvnia не може да го зголеми на неодредено време.
Таквата изјава за време на прес-конференцијата во " Glavred медиуми" го направи екс- заменик
директорот на Националната банка на Украина Serhiy Yaremenko .

Според економистот ", фигурите на 20-30 Hryvnia за еден долар е бесмислено да го нарекуваат"
затоа што постои ограничување во која дејност
домашните претпријатија е невозможно. Потоа, тука е "стоп
парализа, колапс, "- рече Yaremenko . Економистот е убеден дека промени
Состојбата ќе се подобри само преку промена во раководството на Националниот
банка на Украина.

Share This Post: