Народна банка на Украина не врши нова емисија на Hryvnia .

Ова беше најавено вчера на прес-конференција на Народната банка
Володимир Stelmakh . "Јас одговорно ќе изјави, ние не можеме
прашање не се спроведува - рече Stelmach . - Ние купи во минатото
валута, трошење прашање. Сега се продадени на валутата, доби пари ... Ние сме назад
во форма на враќање на парите ги дал. " Според претседателот
Народната банка , од октомври 2008 Народна банка на резерви на злато се продава
околу $ 20 милијарди на стапка од 7 . UAH / УСД , со валута купи
просек од 5, 10 UAH / УСД . " Значи, имаме вратено парите во економијата
форма на рефинансирање во форма на приходите на државните обврзници, итн ", - рече Stelmach .
Тој истакна дека износот доделена од страна на Народната банка рефинансирање
е за 79000000000 UAH и приходите на државни хартии од вредност . -
за 38 милијарди UAH . "Ништо не е даден, а со тоа и како инфлацијата.
Ако им се даде нов прашање, тогаш инфлацијата нема да биде 8, 5% , "- рече Stelmach .

Share This Post: