Глобалната криза го намали финансирањето достапност за 11 , 7% , или $ 12000000000000 .
Според тоа, во светот е намален и бројот на милионери, околу една
петто место. Пишува за ова денес , германскиот " Ди велт ", врз основа на податоците објавени
управување со компанијата " Бостон консалтинг груп " ( BCG ) во една студија од страна на
насловен како " глобалното богатство 2009".

" Најлошото криза ја погоди Северна Америка во регионот, финансиските
Пари се намали за речиси 22% во Европа - само 5 , 3%. единствениот
континент , каде што количеството на приватна сопственост се зголеми , иако само
3% , беше Јужна Америка " - го цитира издание на" Inopressa ".
До крајот на минатата година обемот на приватна сопственост во Северна Америка
беа 29 $ , 3 трилиони, Европа и Русија - . $ 32 , $ 7000000000000 . "Така,
Европа стана најбогатиот континент " - . Пишува весникот Во почетокот
2008 година беше 11 милиони семејства во светот кои поседуваат имот, чија вредност
повеќе од 1.000.000 $ до крајот на годината само 9 милиони евра, претрпе најголеми загуби
Велика Британија, тука бројот на милионери се намали за речиси половина . Во САД
крајот на 2008 година се околу 4 милиони милионери . Според бројот на милионери
САД и понатаму останува на прво место . Ова е проследено со Јапонија, Кина,
Германија и Велика Британија . Највисоката густина на милионери, во согласност со
подоцна во статијата, во Сингапур, каде што под оваа категорија во речиси секој
десетина семејство. Ова е проследено со Швајцарија ( 6, 6 %) и Кувајт (5, 3%).

Share This Post: