Почнувајќи од следната година , еврото ќе им даде на $ 2, и наскоро, можеби,
и 5 долари , пишува весникот факти. На главен конкурент на доларот - евра и сега
во европска валута се чуваат 30% од светот монетарната резерви.

Како што е објаснето од страна на објавување советник на претседателот на одборот "Ukrgasbank" Александар
Okhrimenko, доларот депресира во однос на еврото. Тоа е чека. Тоа ќе
продолжи да станат поевтини. Сега еврото е еден долар и 46 центи. Во блиска иднина
Се очекува дека еврото треба да направи половина долар. Постои предвидува дека
следната година, еврото ќе плати $ 2, и наскоро - можно е
дека и $ 5. Во иднина, американската валута амортизираат значително,
изјави дека банкар. Можеби тоа е причината зошто, објави весникот, во последниве
време меѓу економистите и финансиерите стана поактивна разговори
да го замени доларот како резервна валута. Фактот дека
преовладуваат во светот монетарниот систем е неефикасен и го попречува развојот на светот
економија и е една од главните причини за финансиската и економската
криза, и веќе го признаа на меѓународно ниво. Особено, организација неодамна
Обединетите нации (ОН) ја поддржа иницијативата на Русија и Кина, и инсистира на
итно да ги разгледа улогата на доларот како светска резервна валута. Злоупотреба
Конференцијата на ОН за трговија и развој (УНКТАД) е првиот документ
кога дојде до слични заклучоци меѓународна организација. Според
Авторите на документот, се создаде нов систем на меѓународна размена стапки,
под кои централните банки ќе бидат принудени да интервенираат и или одржување,
или пониски стапки на националните валути, во зависност од ситуацијата во светот
економија, пишува весникот. Во публикацијата "факти", објави исто така
дека според една верзија, причина за лизгање на земјиштето е на глобалната економска криза
хиперпродукцијата на главните светски валути - на американскиот долар. Многу водечки политичари
и економисти дошле до разочарувачки заклучок дека сите економската политика
САД има за цел да биде менаџер на пари за сите
светот. "Зошто Америка треба да се направи во нашиот свет? - Бара на политиките и
Пратеник Сергеј Helemendik Словачка. - Да заработат пари и да
ова производство во негова главна цел. А што е со банкари? .. И тие
за една песна, со користење на глобалната криза почна да се купи на сите потенцијално
поволна за една компанија, знаејќи дека со текот на времето криза
крај, а вредноста на акциите одат нагоре повторно. " И се однесува не само
производство, но, исто така, недвижности и земјоделско земјиште, објави весникот.
Во меѓувреме, за разлика од Украина, каде што населението од навика
купување на странска валута за да ја зголеми својата podstegivaya девизниот курс во САД
долари депресира. И против позадина на со несмалено темпо на инфлација не се државјани на САД не
план да ги задржат своите заштеди во готовина. Инфлацијата јаде "зелени",
и обичните Американците се обидуваат да ги стави, чудно е доволно, во недвижности
масовно купување станови. Особено по избликот на "хипотека меур"
вредноста на имотот го достигна својот минималната вредност. Но, Украинци,
очигледно дури и не размислуваат за промена на традицијата и не гледам пристоен
замена на нивните парични резерви, сумира "факти".

Share This Post: