Киев градскиот совет се согласи на продажба на четири земјиште
вкупна површина од 0, 6 хектари за 17 милиони UAH 732 THS . релевантни одлуки
беа земени на состанокот на заменици на Киев Град седница на Советот во четвртокот , извештаи
UNIAN .

Според документите на одлуките на приватна фирма "Виножито" се продава земјиште
сајт на Ave. Brovary , 29, во Dnipro област на главниот град област
која е 0, 02 хектари, за 458.000 UAH . Земјата стекнати за работа
продавница. Рибар " Реј " за изградба на складирање зграда се продаваат земјиште
парцела од 0, 11 ха за 2 милиони 455.000 UAH на улица. Сулејман Stal'skii ,
34, во регионот Dnipro . Мали приватното претпријатие " Легија и копродукции"
за изградба на две мало павилјони продава земјиште на улица.
Херои на Dnepr , 30 , во областа на Obolonskiy 0, 02 ха. цената на овој
Земјата е 416.000 UAH . Рибар " Пантеон -Инвест " продава земјиште
област во шумата. Мајкл (во Малаја Zhitomir , 12 и 12- б
14 и 14- б , 14- во , Мајкл , 13, 13- б , и 15/1-b шумата. Свети Михаил меѓу
згради број 1 и број 3) во областа Шевченко . Целта на откупот на земјиштето е
реконструкција и изградба на канцеларија и хотел - станбен комплекс
со објекти за јавна и комерцијална употреба. Лот големина е
0, 47 ха. Продадов за 14 милиони 403.000 UAH .

Share This Post: