Дека локалните власти не svoevolnichali , комуналните стапки може да одат
во надлежност на централната власт .

Премиерот Јулија Тимошенко го поддржува формирањето на цените на населението
за јавни услуги од страна на централната власт. Ова беше најавено денес на воздух
Dnipropetrovsk област телевизија , рече премиерот Јулија Тимошенко .
"Ние не може да даде тарифни поставување на милост и немилост на ( локалните совети ) треба да се преземат
оваа функција на централната власт ", - рече таа. Тимошенко предвидува
дека ова прашање ќе биде решено во пролетта 2010 година. Потсетиме дека во јуни , Кабинетот на Министрите
иницира промени во законодавството, кои ќе бидат обезбедени ,
дека тарифи за топлина и топла вода и одвод ќе бидат инсталирани
централниот орган на извршната власт , наместо на локалните власти. во февруари
Министерот за стопанисување со станбен и услуги Oleksiy Кучеренко залагаше
Владата регулирање на воспоставување на комуналните стапки
потрошувачите Киев.

Share This Post: