Студентите и осиромашена чиновнически работници понуда до цената на евтини отстранлив
Сместување во Донецк .

Донецк пазарот долготраен закуп да живее само на сметка на економијата класа станови,
за кои побарувачката расте. Побара истите олеснувања за гостите пред
средно и високо-развиените земји, од друга страна, се празни. Од падот на цените
овој сегмент е зачувана само масовно повлекување на станови за дневни изнајмување
кој од неодамна стана популарен меѓу посетителите.
Цени без покрив Донецк не е доволно евтини станови Swap.
Во локалните Агенција за недвижности "Авенија" ни кажуваат дека една соба
станови за економија-класа вредност од 1, 5000 UAH. месечно се за
два или три дена, но за повеќето достапни веб-сајтови на периферијата на градот (од
800 hrn.) Формираше дното на потенцијалните станари. Брокерите објаснуваат
бум на неколку фактори, вклучувајќи активирање на нерезидент студенти.
"Фактот дека седиштата во домови оваа година е помал отколку што претходно се
затоа што во некои училишта тие ќе бидат реконструирани во хотел за Евро 2012.
Посетителите се принудени да се населат на отстранлив агли "- забелешка на" Авенија ".
Овој тренд се потврди од страна на Realtor НА "Статус" Елена Zagorodniuk, додавајќи
дека повеќето студенти се во потрага по "единство" не е поскапо еден thous. месечно.
За пари на градот да изнајмите стан во Киров или Петровскиот
област без поправка, со стар мебел. Како опција ги нуди на студентите
соби 450-500 UAH. месечно, но нивниот избор е мал. Според директорот
НА "Клучното прашање" Василиј Zabelnikova, побарувачката за изнајмување станови во текот на последните
месец се зголеми за најмалку 10-15%. Во прилог на студенти, на пазарот е во движење
и посета на специјалисти. На почетокот на кризата, многу од нив се вратија на малите
дома, и сега обратен процес - во потрага по работа во Донецк
повторно побрзаа жителите на околните заедници. И ако порано
на оние кои успеале да најдат високо платени работни места, најпосакувана
Не изнајмување на стан, и купи тоа на кредит, но сега потенцијал
купувачи се населиле на изнајмување на пазарот. Армијата им овозможува на гостите на сопствениците
домување се чувствуваат повеќе од убеден. Во Академијата, "Авенија" да ни кажете дека
Некои од нив се обидуваат да се подигне такси од 20-30%. На пример,
лето во базата на податоци на локалните агенции е доста избор на станови
на 800-900 американски долари. но од септември се повеќе и повеќе предлози ќе започне на 1
thous. Повеќе зголемување на резолуцијата за домување во областите во близина на центарот се проценува
веќе од 1, 5000 UAH., иако пред еден месец побара 1, 2-1, 3 thous.
Всушност, во девизен курс денешната одговараат пред кризата,
кога "единство" во Донецк, цена 300 $ месечно. Сепак, многу сопственици
се обидуваат да направат гостите плаќаат екстра за речиси секој детаљ за внатрешни работи.
"На пример, ако добро негувани во интернатите заедно со релативно нов мебел е во вредност од 1, 5
thous, исти, но, исто така, со машина за перење -. Има 1 7-ми "
- Вели Елена Zagorodniuk. Зделка со потенцијални станари
подготвени само секој десетти сопственикот на станот, додека други, пропишува
можно зголемување на тарифите, "Ако состојбата на пазарот ќе се промени."
Средната класа стана сиромашните Слика: Панорама Донецк Дозволете
во моментов може само да ги зголеми цените, сопствениците на куќи економија класа. Оние кои донираат
повеќе удобните станови за клиенти од земјите со среден приход, се подготвени
отстапки. База на податоци на локалните агенции за недвижности се полни со изложени
за изнајмување објекти во цената категорија 2-3000 UAH. - А "единство" со
добра состојба, нов мебел и апарати се наоѓаат во непосредна близина
центарот на областа. Според Василиј Zabelnikova, бројот на станови
среден и ВИП-класа, го постави за изнајмување, во споредба со минатата година
се зголеми за една третина. Најновите аквизиции се предвидени на државјани, кој го застрела
домување од пазарот во пресрет на повисоки цени за сопственици на имот или
Кредитни станови, принудени да ги отплатат кредитите. До денес, како
предлози, според г-дин Zabelnikova претставува околу 40% за предавање на
Објекти во оваа категорија. Јасно е дека сопствениците се заинтересирани
на домување не е мрзлив, па подготвени да преговараат, втор
цена до 10% од декларираната вредност. Бидат сместени и ги прави слаби
побарувачка. Директорот на Академијата "Zhilko" Сергеј Takhtar дека членовите
средната класа сега претпочитаат да се спаси, во потрага по повеќе прифатлива
по цена од опциите. Елитната неколку спасува изнајмување
подобро работи со побарувачката за луксузни живеалишта традиционално барани
во градовите над еден милион луѓе во посета на бизнисмените и менаџерите. Но, дури и тука
има свои нијанси. По барање на гостинот од 5-20.000 UAH. по месец
сопственици не можат секогаш да се обезбеди соодветно ниво на објект.
Перцепциите за ВИП-класа во Донецк и во другите градови и градови
поинаква. Во рударски град на висината на луксузни се смета за "трговец"
Classic - изобилство на штуко, декорирање и други испади, а на богатите
станарите од другите региони претпочитаат помалку светкавите, но повеќе стилски
ентериери. Сепак, цената на изнајмување на станови се скапи паѓаат помалку брзо,
од предвиде од страна на експерти. Според г-дин Zabelnikova ова се должи на динамична
развој на краткорочни изнајмување на пазарот, каде и ја напушти вишокот станови кои
сопственици успеаја да се закачите на подолг период. Оваа година, во врска
со активно вклучување на Донецк во подготовка за Евро 2012 година и зголемување на листа
се одржа во него културни и спортски настани бројот на "посетителите" во
овој град значително се зголеми. Со оглед на недостаток на квалитет на хотели,
изнајмување во голема побарувачка. На пример, возбудата во пресрет на
отворањето на стадионот "donbass-арена" и се совпадна со времето
фудбалско првенство меѓу јуниори беше толку голема што на агентите може да
да скоро сите се достапни во нивната база на податоци објекти. Високата побарувачка
овозможува на сопствениците да земат стан на 350-500 американски долари. на ден, и во иднина
ќе го ограничат падот стапка во делот на долготраен закуп скапи станови,
експерти веруваат.

Share This Post: