Скулптура на кралевите и политичари во близина на светиот активно започна во 2004 година
година. По овие избори, групи за притисок јасно поделени , со некои кои
името ќе бидат пријатели, и против кого.

Шефот на украинската православна црква Москва Патријаршија Митрополитот
Владимир забрани епископи да учествуваат на изборите или поддршка
јавно кандидати. Тој рече дека ова во ексклузивното интервју со TSN. Сепак,
се чини дека е глава на Црквата, на неговиот персонал - не цел. На овој ден, Митрополитот
Одеса и Izmail UOC Москва Патријаршија јавно го повика Агатангел
поддршка на кандидатурата на Виктор Јанукович за претседател.
Скулптура на кралевите и политичари во близина на светиот активно започна во 2004 година
година. По овие избори, групи за притисок, кои јасно дели со било името
да бидат пријатели, и против кого. Тарас Berezovets, политички експерт,
сигурни дека Московската Патријаршија соработка со Партијата на регионите, - но
Јушченко изрази искрениот однос на Патријаршијата Киев и Филарет.
Потоа, освен за јасна поделба беше пријателски и спонтана - не е тајна
од кои се грчко-католици. Од друга страна, на интернет врие од зборува
на нова Унија - да се направи еден натпревар Husar Yatsenyuk. Јулија Тимошенко се поширока
се обидува да биде пријател со сите - само како достоен за премиерата на земјата. Бидете пријатели
сите одеднаш - не толку профитабилен, вели политички консултант. Но, не постои избор,
кога најдобрите пријатели веќе затворена. Влијанието на црква на гласачите
не се споредуваат, ниту поткуп, ниту надвор од магијата влијание на оброци и леќата.
Отвори агитација грев само вера организации - кои
луѓето често се нарекува култови. Во храмовите на најпопуларните цркви
- Инаку, акциите на неговите искуства Berezovets. На пример, по услуга, а
само еден свештеник, и Старец или друго лице се приближува на црквата околу
собир на луѓе - да се зборува. Ненамерно се сеќава на некои од кандидатите.
Со пристоен кандидат да гласаат право. Ова не може да се
Светост зборува. Одвојувањето на Црквата и државата и состојбата на
црква. Иако политиката и се обидел да се користи религијата, но црквата го задржа
чест и беше дадена. "Црквата го осуди политичка ортодоксност" -
Митрополитот Владимир рече. "Ние нема да одиме на тој начин", вели Киев
Патријархот Филарет. Кардиналот Husar има различно мислење за ова прашање.
Тој отворено тврди дека црквата е оштетена, но не кријат - за политичарите
ништо не е свето. Пријатели против некого - профитабилен бизнис, вели
експерт. Тука имате сто пријатели - можете да добиете милиони. Политичарите великодушно
Ви благодариме за победа - тоа може да бидат директни донации, кои се однесуваат
реставрација на цркви, за помош. Љубовта - само на површината на ледениот брег.
Се друго е лесно за око. Црквата бизнис е во суштина
сенка, и тука се врти милиони долари. Овој бизнис не речиси
се разликува од обичните. Околу црквата секогаш има некои деловни претпријатија.
Користење на неговото пријателство со црквата помага политичарите да добијат договори, се здобијат со
Тендери за нивните верни придружници. На пример, средствата се распределени
од државниот буџет за обновување или изградба на црква, свештеник
Непотребно е да се каже, ова е нашата Црква патријархатот, да се изгради зграда
Г-дин Х компанија. Или обезбеди средства за купување на опремата
или храна за сиропиталишта. Сумата која се плаќа за
овие работи, една, и навистина трошат значително помалку. Таквите
шема се користи и на политиката на фирмата, во близина на црквата,
трошат пари за изборите. Најпопуларните соседните бизнис, политички консултант признава
Berezovets - изградба. Ова е најбрзиот начин да се збогатат и политичарите
и бизнисмени од црквата.

Share This Post: