Кабинетот иницира уплатата на пазарот на големо и мало
пазари од 1 јануари 2010 година.

Ова го изјави премиерот Јулија Тимошенко, коментирајќи на состанокот на кабинетот
исходот на состанокот со мали и средни бизниси. "Од 1 јануари
ќе бидат повлечени од пазарот надомест на оние претприемачи кои се тргуваат во трговијата на големо
и зелените пазари, "- рече премиерот." Тие ќе всушност плати
само патент и правни изнајмување договори, кои тие ги склучуваат
со сопствениците на пазарите ", -. Тимошенко додаде е убеден дека премиерот, со посебен
пазарот такса - "белег на советската ера", што значи од буџетот
Не го правам тоа. Тимошенко вети дека Владата во блиска иднина
Времето ќе го направи Врховната Рада на сметка на укинување на пазарот надомест.
Исто така, додаде премиерот, се подготвува за второто читање на локалната
даноци и давачки, кои вклучувајќи го и прашањето за заедничкиот систем на оданочување
трговци. Според Тимошенко, "овие сметки ќе се смета
првенствено во една од првите денови на парламентот, кога партијата
региони, може да биде причина и отклучен парламентот. "
Премиер вети дека ќе одржи посебна средба со Министерството за внатрешни работи на интеракција
со работодавците во врска со заштитата на нивните права и приватната сопственост,
како "Министерството за внатрешни работи во моментов - само надградба, кои
Владата може да се потпре на ".

Share This Post: