Реторичко прашање за многу , особено во време на криза . Впрочем, осигурување
недвижен имот, како и " chattels " , фалсификувани првенствено преку банка
сегмент и , всушност, наметнати од должници .

Доброволно Купи политики за своите станови и куќи буквално 2-3% од корисниците
остатокот - потомците на банките. Но, кога сметате дека домување чини пари,
Дури и сега, и, исто така, поправки, осигурување, кој чини, искрено
земено, сосема малку, може да биде добар избор за сопствениците кои
страв за судбината на своите домови. Што обично прави таквата политика? Велат дека, на сосема
човечки пари (околу 1% од сума на годишно ниво) може да обезбеди заштита
не само што "кутии", но, исто така, поправка, па дури и се во станот сопственост
- Апарати за домаќинство, мебел, скапи туш предмети (накит, антиквитети,
Патем, мала е веројатноста за да се осигура). На производот, патем, е доста флексибилни. На пример,
Ако сакате, можете да се осигура само една соба, ако е направен свежо
поправка или само бања со новата финска молк. Осигурување нема да се откажат
компанија да склучи договор за осигурување и позадини за целиот стан или спрат
премази. Покрај тоа, се разбира, може да се купи политика и да се заштитат
ѕидови од штета (на пример, како резултат на падот на куќа) или ризик од пожар,
поплави. Сума клиентот се утврдува, но секако тоа
може да не биде поголема од просечната пазарна вредност на имотот, па осигурување
агент во секој случај, точно на надуени Слика на вистински купувачи
ниво. Патем, речиси сите осигурителни компании нудат осигурување изразат
имотот кога политиката е експерт без напуштање на куќата, но само на
вербалната комуникација на осигуреникот. Но, овде, обично се појавуваат ограничени износи.
Но, еве, ние не треба да заборавиме дека кога е платена, компанијата е за сите
уште Прати проценител за испитување на штета, па на почетокот преценето
цена да игра против осигуреникот. За целосна покриеност е потребно
да се биде внимателен евалуација и опис на осигурителна компанија. Патем,
во случај на инцидент може да се негира надоместок ако осигуреното
прекршени правилата за безбедност: shorted жици, не го исклучите вода или гас,
што запали. Покрај тоа, важно е да се запамети дека во тоа време на поправка
треба да се купат специјални полиса за осигурување за изградба ризици.
Само ако постои било каква осигурителна компанија согласува да го обештети,
бил предизвикан од невнимание на градителите. Па, за плаќање
понекогаш можете да добиете турнеја на експерт (на мали загуби: исфрлен
стакло или скршена врата во бања), а понекогаш и треба да pomorochit глава
кога загубата е голема, и собира информации од Секторот за домување, област или регионални
На Министерството за вонредни ситуации и заштита на населението од
последиците од катастрофата во Чернобил, итн Идеално, политиката вредност
500 Hryvnia годишно може да ги покрие трошоците на имот во износ од 50 илјади
Hryvnia, и со плаќање илјади Hryvnia, можете да се осигура на "крв" и сето тоа
тоа е 100 илјади Hryvnia.

Share This Post: