За изградба на железници власти имаат намера да потрошите повеќе
8000000000 $

Саид Хусеин ал- Nuva , главен извршен директор на Сојузот железници, кои
обезбедува консултантски услуги за проектот, изградбата ќе почне
во крајот на 2010 година и да ги 07:55 години. Понудите да се најде изведувачи
ќе се одржи на почетокот на следната година. Должината на нова железничка
патишта во Обединетите Арапски Емирати да 1.100 километри, според Арапскиот бизнис. Назначена
Проектот ќе биде дел од transaraviyskoy железнички систем кој би ги поврзувал
Арапски земјите од Заливот. Се планира да се изгради до 2017 година
година. Инвестициите во овој проект се проценува на $ 20-25000000000

Share This Post: