Луѓето немаат доволно протеини и витамини , но во менито - на вишокот на јаглехидрати и
масти.

Нов извештај покажува дека Државниот завод за статистика комитет, во кои области каков вид на храна најпосакувана
Украина. "Денес" анализиравме податоците и утврди дека јадење на граѓаните на Лавов
колку што половина од риба од резидент на Kirovohrad, и го користат во Крим
помалку од компир во Vinnitsa. Повеќето месо и леб, најмалку
јадат во економски развиените региони - е Киев donbass, Харков.
Дури и овошје, бобинки и ореви, кои иако се во главниот град и не расте, повеќето
акумулираат на луѓето на Киев, а во руралните области, каде што се одгледува, главната
храна - млеко, компири, зеленчук и леб. "Ова е
со благосостојбата на регионот. Дури и во регионите каде изобилство, како што се јаболка,
тие речиси не јадат таму, освен тоа дека под-стандард и најдобро продаваните во Киев
да заработите. Истото важи и за млекото: попрофитабилни преработува во сирење,
путер, сирење, и ќе го продадат на граѓаните - вели Александар економист Acorn ICPS.
- Спротивно на тоа, со објаснување дека во неразвиените области како што се Chernihiv
консумираат многу шеќер -. на што се вози на светлина " Во Керсон јужниот исти, освен од
пијалаци, шеќер се конзумира во џем. Познатиот економист Виктор
Lissitzky верува дека, од една страна, количината на месо консумира вели
на животниот стандард на населението. "Во Киев, на плата - највисока во Украина
толку многу Киев жителите не можат да си дозволат месо "од стомакот". Во Donbas
Ова е мора, затоа што на работа рударите и работата на металурзите - на
од најтешките, ви треба добра исхрана, дури и ако на квалитетот на месото
понекогаш сомнителни, затоа што често тоа не е нашиот производ, и увоз.
Но, од каде, статистички, многу јадење компири и леб - случај на моќ
APB, тоа е жива слика, кои се хранат на такви храни со ниски примања.
Многу луѓе икономисвам на стомак, да купи облека, платат "Комунална"
и едуцирање на своите деца "- рече експертот. НАМЕСТО BULBA и ролни
- GRECHKO диететичар Медицински центар "Eustace," Борис Skachko тврди
дека сегашната исхрана на Украина е далеку од идеална. Дури и во оние области
каде што тие јадат најмногу месо, се уште не е доволно. И 200 грама месо
еден ден таа јаде или Киевска donchanin е само 40 грама на протеини,
тоа е, половина од дневните барања. Остатокот мора да се додаде риба, јајца,
сирење, урда, млеко. Но, овие производи се помалку Украинците, бидејќи
дека немаат пари за добра исхрана. Повеќе или помалку и со зеленчук,
но не сите - норма 11 или повеќе килограми во еден месец има само во Vinnitsa
и Севастопол. Но, евтини компири и леб јадеме повеќе од нормата на 1, 5-1, 7
пати. Компири - празни витамини и скроб и други јаглени хидрати содржани
може да доведе до дијабетес. Така да треба да го замени леб
леќата, компири, ориз, пченка и просо ". Неурамнотежени исхрана
нарушува имунолошкиот систем, ја намалува ефикасноста и го скратува животот на еден човек
десетина години, вели д-р скок. [Http: / / i.domik.net/_xmlimg/xml_7f8905467257bb031aa3e63fbb6386cecec6227e.png
]

Share This Post: