Југо- Западна железничка ја зголеми трошоците за патување во возовите
патнички просек од 8% (во зависност од пат) на 9 октомври .

Според прес-службата на YUZZHD . Зголемување на цените е поврзан со загуба
патнички сообраќај се должи на недостаток на железничката пруга надомест
за намалување на цената категории. Во извештајот се истакнува дека пораст
стапка се согласи со администрацијата на области преку кои YUZZHD .
Во исто време железничката пруга охрабрува патниците да купуваат патување
Документи во касата и да купам сезонски билети за да заштедат пари .
YUZZHD дел од шест железници на Украина, која е комбинација на монопол
Железнички " Ukrzaliznytsya ". Железницата се наоѓа во
Киев, Vinnitsa , Zhitomir , Черниговски , Sumy , Khmelnitsky и делумно
во областите на Rivne , Черновци , Cherkasy , Полтава и Ternopil
области.

Share This Post: