Митрополитот Општина сака да добие 50% од средствата пренесени од страна на претприемачите
за рекламирање на општинските возила во Киев . Соодветна
Предлог за KSCA Леонид Chernovetsky има намера да го потпише овој
месец. Превозниците тврдат дека одлуката на владата само ќе доведе до зголемување на загубите
кој ќе ги покрие градскиот буџет .

Според "ДС" во изминатата година, градот транспорт услуги
вкупно заработени со ставање на реклами на 18-20 милиони долари., околу 90% од кои
патнички превозници беа: Киев Метро и "Kyivpastrans"
и околу 10% - "Kievavtodor" и други IP адреса. Според шефот
несуштинските приход КП "Киев подземни" од Сергеј Soldatenko, врз основа на
2008 приходи од рекламирање изнесуваше околу 10 милиони американски долари. И осум
месеци од оваа година - повеќе од 6, 5 милиони UAH. "Но, кога во октомври минатата
градот покрена стапки, приходите остана речиси непроменет,
како нивоа на рекламирање се намали значително. Скап сервис брендирање
станици и возови воопшто стана неподигнати, и работа со панорама
агенции почнаа да го одложи плаќања, кои никогаш не пред гледа "
- Вели тој. Во КП "Kyivpastrans", исто така, тврдат дека висината на рекламирање
со автобуси, автобуси, трамваи и автобуси се намалени за 60%. Значи
Оваа година тие очекуваат да добијат од оваа активност околу 7 милиони
UAH., На онаа на претходната година. Официјално, претставници на
Двете компании одбија да коментираат во врска со одлуката на властите. Но, во лични
разговори се жалат дека парите им дозволи да се направи некако завршува
со крајот, упатувајќи за поправка на железничкиот возен парк и на исплата на платите
одбор. "Минатата година, на метрото е губење на 218.000.000
UAH но "Kyivpastrans" -.. Повеќе од 150 милиони UAH произлегуваат од разликите меѓу
дефинирани и економски оправдани цени. Но тогаш тие се опфатени
градот. Буџетот во Киев во 2009 година, овие надомест кој не е предвидено. Ако
Ние поднаучи приходите од рекламирање, ова само ќе се зголеми
загуби, кои на крајот ќе треба да ги покрие градскиот буџет "
- Изјави дека "ДС" во една од компаниите сакаше да остане анонимен. Потврдува
оваа глава и транспорт комисија Kyivrada Дмитриј Oliynyk, според кој
пренасочување на постојните финансирање потоци од рекламирање на јавниот транспорт
само ја влоши веќе непристоен состојба на јавните комунални претпријатија.
"Со оглед на наклонетост на градските власти за купување на системи за видео надзор,
сателитско следење и паркинг машини, лесно е да се погоди што ќе бидат потрошени
парите "- рече тој. Не се задоволни со одлуката на властите и работни
претприемачи во оваа област. Бидејќи документ, велат тие, сугерира
дека договори за рекламирање, како и усогласување на секој поединец
Цел ќе треба да го поддржат во Генералниот директорат за транспорт KSCA.
"Во почетокот, на Градскиот совет веќе уништен системот на директна интеракција меѓу рекламирањето
Агенции со структурни единици на КП "Kyivpastrans" - автобус,
трамваите и trolleybuses, овластување на работа за усогласување на налозите
Еден од поделби на компанијата. Тоа беше удар за брзина работи
наредби, поради што некои агенции имаат изгубено клиенти. Ако договор
ќе добијат во Државниот сала, тоа уште повеќе ги комплицира постапката ", - истакна
Директорот на РА "Eridanus" Сергеј Khomenko.

Share This Post: