Во септември , на секундарниот пазар на станбени недвижности на Одеса просечната цена
Q1 . m движи од 972 $ до $ 1tys . 131. Изнајмување стапки почнувајќи во август
остана непроменет , и се движат од $ 192 до $ 372 на стан месечно. Таквите
податоците содржани во LigaBusinessInform истражувачки оддел на Здружението на професионални
недвижен имот во Украина.

Како што објавија од аналитичарите , најевтиниот на секундарниот пазар на станбениот простор останува
Суворов област . Во рок од два месеци цената 1kv.m. има има
во 972 $ . Но, традиционално скап Малиновски област во септември загуби
во цена од $ 1 до $ tys.134 1tys.131 за " Плоштад" ( види Табела 1) .. изнајмување
Домување во Одеса , во септември не е променет. отиде малку
во врска "со кадифе сезона " pritsentralny површина од 363 $ до 373 $ (види Табела
2 ). . Табела 1. Просечната вредност на недвижен имот kv.m.zhiloy ( средно
пазар) во областа на градот Одеса (*). [ Http: / / i.domik.net/_xmlimg/xml_789839d3f09ebf5828cd48fb66b895f8d62a4f10.png
] Табела 2. Цената на лизинг на недвижности (1 соба, 2
спални, 3 апартмани ) во областа на градот Одеса (*). [ Http: / / i.domik.net/_xmlimg/xml_8899d8f55bfbe811565b0aea4b8769acf13a76cf.png
] * Според ASNU

Share This Post: