Четворица американски објекти се вклучени во листата на ugliest згради во светот,
презентирани во прашање октомври Патување + одмор. Во вкупно
Листата вклучува 13 објекти од различни земји, и претставници од САД беше
од најпопуларните .

На посебно внимание на експерти Патување + Слободен беше доделена на една зграда во Портланд,
Орегон , во градот Канцеларијата за вода. ова шарени
пост- модерна зграда со мали прозорци - " една од најпознатите мразат
во Америка "- не само што се вклучени во листата, но што е опишано во коментар да го
како пример на архитектурата монструозности . Покрај тоа, на листата се вклучени
Харолд Вашингтон библиотека во Чикаго ", именувана по сакана луѓе
поранешен градоначалник , кој заслужува подобро ", централната канцеларија Longaberger
во Њуарк , Охајо , изграден како гигант дрвени кошници - главниот
производ корпорација , и оригиналната комплекс на концертна сала и музеј на науката
приказни во Сиетл. Покрај САД, листата на ugliest згради
се Јужна Кореја, Велика Британија (два пати) , Перу , Кина , Холандија,
Тајван, Франција и Белорусија ( Националната библиотека во Минск ).

Share This Post: