Како почетокот на идната година , вредноста на доларот може да игнорирање брзо во однос
на сите големи светски валути , а потоа таа ќе го изгуби својот статус како меѓународна
резервна валута, вели главниот стратег на Сумитомо Mitsui банкарство Корп
Daisuke Уно .

"Состојбата на американската економија ќе се влоши во 2011 година како резултат на ефектите од вишокот на
потрошувачка и продолжување на финансискиот пазар меур. Слабеење на доларот
нема да запре се додека се додека не го промени системот на светски валути, "- рече
стратег третата најголема банка во Јапонија. Видете исто така: Доларот продолжува да
падот на меѓубанкарскиот пазар минатата недела на доларот падна во однос на јенот на најниско точка
за годината се должи на фактот дека евиденцијата на американската влада кредити и над нула
ФЕД стапки падна побарувачката за американската валута. Вредноста на доларот индекс, кој
покажува односот на доларот до шест големи валути, падна
за годината до 15% и дојде блиску до 14-годишна минимум. "Имаме повеќе
Нема можности да го запрат бранот на слабост на доларот. Долна граница не е
ќе биде, па дури и координирана интервенција нема да помогне ", - вели стратег.
Потсетиме Daisuke Уно предвидува дека доларот паѓа под 100
јенот и на индексот Дау Џонс индустриски просек падна под стечај по 7000
Леман брадерс. Кина, Индија, Бразил и Русија оваа година се нарекува
да го замени доларот како главна резервна валута. Заменик-шефот на Иран
ЦБА Gazavi Хусеин 13 септември, рече дека еврото се одржа долар
како главна валута во девизните резерви на банката. Според Уно,
долари е сега завршувањето на супер-циклус, кој започна во Август 1971 е сега
на вредноста на доларот е петта бран од 40-годишен циклус Елиот. Американската валута
падна на 92 ¥ март 1973 Врз основа на оваа теорија, Daisuke
Уно предвидува дека за време на сегашниот бран на доларот паѓа до 50 јени.
Понатаму слабеење на американската валута ќе доведе до натамошно почитување на
злато и нафта.

Share This Post: