Во последниве години стана многу популарна пластични прозорци и врати . но
Во овој случај се чини дека заборави на дрвени прозори и врати . Треба да се напомене
дека инсталацијата на дрвени врати и прозорци обезбедува дополнителни внатрешни убавина
дрвена куќа . Елеганцијата на линиите на природно дрво , понекогаш не се замена за
Не вештачки градежен материјал .

Внатрешни работи врата премин се состои од фиксен кутија и еден или
два подвижни крила, наречена вратата лист. Во зависност од
број на слики може да се врати еден или dvuhpolnymi. На вратата
две слики од нееднаква широчина се нарекуваат polutorapolnoy. Во некои случаи,
врати, распоредени во надворешните ѕидови да влезат на балконот, користете
средства за осветлување. Тие имаат структурни карактеристики карактеристика на
и прозорци и врати. За осветлувањето и вентилацијата во надворешните ѕидови
дрвени куќи направи ПВЦ прозорци и дрво прозорци. Прозорец отвори
пополнете ги полињата со вградени во нив стаклен елементи. Ова
има прозорци. Во моментов се користат главно во комбинација
и одделни стега. За колиби, обично се користи посебен
или единствено покрива. Во предградието на изградба најчесто се користи стандард
Windows, кои се во продавниците на градежни материјали и дрва
бази. Но, во некои случаи се прозорците на посебен дизајн - дигање
и лизгање. Тие се направени во врзивно средство, а во два. Во укинување на Windows отвора
истовремено или долниот дел или горниот. Ова е направено со Противтегови
и појас врзан во исправена положба вентили. Лизгачки прозорецот
- А три елемент, со просечна лизгачки појас. Дизајн кутии
ќе се отвори и страничните делови на прозорецот нормално, тие ќе се отвори во внатрешноста.
Просечна лизгачки дел е на периметар, Бране, што е
во соодветните инверзна вертикална барови избор на страна крилја,
како и подигање на бар transoms. Долна бар за да се обезбеди завртки. Затворена
државата лизгачка врата за Неговиот периметар е сендвич во четвртини. Внатрешна
лист Вметни во текот на еден лента на хартија на конвексен површината на ткаенина обврзувачки.
Во полу-кружни ритам во аголот на собата дува четвртина намалување на лошо
време. За унапредување во насока на листот и вратите во магнет за
на рамен челик шини. Позиција на појас таа е фиксна
на дното на закривени водич заградата е составен со
рамка клип. Заградата водич се движи низ процепот меѓу железнички
и на дното од кутијата барови. При утврдувањето на лизгачки врати против неговата
отворање загради окупираат позиција соодветните дигалки, дупчиња
во кутија. Ова ви овозможува да притиснете копчето на блендата. На врвот на својата поддршка
ролери, тркалање низ на решетки (20X15 мм), прикована за четири загради
кутија на дрвени прозори и transoms вертикални решетки. За комплетна притискање
појас служи како уред сличен на Болт. Неговиот зајакнување на вертикална
лизгачки појас се држи за двете страни. Со вртење на копчето на
јадро единица, исто така ротира и рачки на крајот на порака
појас. Во обратна движење на рачката држела да се одморат од врвот водич
лента на дното - посебен фокус. За да ја прилагодите на прицврстување на рачката
направи навојна. Странични врати се заклучени дрвени кутии сокриени
Гејтс. Но, изградбата на кутии, како во кревање и лизгање во дрво
Windows се доста тешко. Ако го направите кревање на прозорците со двојни стакла,
нивната структура станува посложена. Квалитетот на работата при инсталирањето на Windows
и врати е првенствено зависи од квалитетот на столарија. Прозорецот
и вратата рамки треба да се направени од високо-квалитетни дрво, влага
што не надминува 12% за прозорци и врати панели, и 18%
-Кутии за Windows и балкон врати, и капка по капка одбори. Лице површина
столарија, наменета за завршувајќи со маслени бои или лак
како и рака, парење едни со други, треба да биде чисто prostrogat. Јазли
и други дефекти погребан дрво приклучоци со лепак. Насоката
дрво влакна и производи од дрво завршетоци треба да бидат исти. Места
соединенија и prirezki уреди не треба да биде јазол и завршетоци. Со Joiner
precast производи се прави потпиша JTC фабрика
пасош, кои укажуваат на процент од содржината на влага од дрво, нејзиниот одделение. Дупката
и пристрасност рамки, вратата панели во која било насока на производи, празнините во крилја
арки и прозорци и врати надворешните врати не треба да се
надминува 2 мм. Чувајте заврши столарија најдобрите собраа
како во затворен простор. Кутии полни со мора да биде инсталиран на
привремена дрвена платформа и катран хартија за да се покријат ако е потребно. Кога монтажа
Прозорци и врати рамки и компоненти инсталиран на измерат и ниво на усогласеност со
агли на платното и обврзувачки. Површина на прозорски рамки, во непосредна близина
на структурата на дрвена куќа, антисептик и заштита на хидроизолација.
Во камени згради, прозорци и врати рамки фиксна со завртки или челик
ershami, така што растојанието меѓу нив во средината на полето не смее да надмине
1, 5 метри, а секоја вертикална лента кутија беше вклучен во најмалку два
места. Ruffs во antiseptized пречка сообраќајниот метеж на суво дрво поставени
во менувачот. Празнините меѓу прозорци и врати рамки и надворешните ѕидови на
периметарот .... и prokonopachivayut

Share This Post: