Бројот на проблематичниот заеми од некои финансиски институции е
половина од своите портфолија . Во отсуство на надворешен приливи да ги
мора да сфатат колатерал. Како можам да најдам "ББ " , поранешниот во
Користени автомобили и станови не се во побарувачка поради прекумерна
високите цени , но банките се уште треба да се продаде на пазарот правила.

Stelmach стави на "розов очила", според шефот на ѕвезди Володимир Stelmakh,
дел од лоши заеми во украинскиот банкарскиот систем е само
само 6 и 8% (51, 4 милијарди Hryvnia) од вкупната тежина на заеми (755, 4 милијарди Hryvnia)
и сите од нив се покриени со резерви. Всушност, ситуацијата е малку
поинаку. Финансиски аналитичар портал Uabanker Luponosov Алекс рече: "ББ"
дека, до денес, проблемот може безбедно да се припише 70% од хипотека,
50% на потрошувачите, 45% на проектот (во изградба) и 35% на трговијата
(Под производ во задниот) Кредити на сите банки во земјата. "Фактот дека г-дин
Stelmach наивно ја гради својата статистика врз основа на извештаите дека тој
Испрати комерцијални финансиски институции, и тие сметаат дека само на проблемот
кредити кои се под стечај до сега на компанијата ",
- Рече Алексеј Luponosov. Сепак, теоријата на банкарски кредит, за да добијат
дефиниција на "проблемот" Ако е пропуштена на плаќање најмалку еден месец. Претседател
Здружението на украинскиот банки Oleksandr Sugonyako предвидува дека обемот
NPLs во Украина во септември-декември 2009 година, би можел двојно да
постигнување 7-90 Hryvnia. Според мислењето на експерт заеднички и Вашингтон
рејтинг агенција «Фич», кои објавија дека поради обезвреднувањето на Hryvnia
и висок процент на девизни кредити, неизвршување на вистински корисници
Кредити до 15-21% во портфолијата на банките со странски капитал. Најмногу
Интересно, дури и за наводната Stelmakh 6, 8% од "мртвите" долгови, комерцијални
finstruktury покријат нивните сопствени средства не може, затоа што
услови, виртуелната отсуство на нов депозит договори, пари е едноставно
бр. Со цел да се задржи својот имиџ, банките играат клучна регулатор
"Salochki": Земете еден ден на голема количина на ѕвезди, следниот ден се врати
неа, а потоа да пишувам извештаи дека тие се "опфатени сите резерви." 1 Солдо
+ 1 = 5 Солдо Солдо? За најликвидна банка средства, се разбира,
колатерал е недвижен имот. Неплаќање хипотеки, со еден
страна, се разбира, фрустрирачки, од друга - не толку колку што е проблемот
кредити за купување автомобили. Според директорот на "Градење
инженерска компанија "NovoBud" Дмитриј Толстој, до денес, на финансиска институција
фрлени во примарната пазарот на домување на околу 10% од становите. Сепак, нивната имплементација
работите се лоши. Фактот дека цената понудена од страна на банките плоштад
метар, или еднаква на пазарот, или - многу повисока (20-50%). Со други
зборови, финансиска институција бара стан, на пример, 280 илјади долари,
со оглед на тоа слични сместување во истата област (види табела) може да се купат за
170.000 долари. Експертите посочуваат дека ваквите високи цени - се однесува
не покаже желба на банките да се подобри нивната финансиска состојба.
Напротив - банките рацете и нозете врзани договори со клиентите,
дури и ако вториот престанале да ги исполни нивните услови. Едноставно кажано, финансиска институција
не можат да ги продадат стан поевтина цена наведена во договорот за кредит.
Инаку, клиентот може да тужи. Така, ако на стан
беше купен на кредит, на пример, пред две години, без оглед на остри
пад на пазарните цени кои се случија оваа година, банката е принудена да го продаде
нејзината цена пред две години. И, се разбира, дека таков предлог
денес останува во побарувачката. Сепак, банкарите се уште не се искусни во
за тоа. Впрочем, домување спаѓа во категоријата на ликвидни средства. Друга
глобален проблем - подвижен залог. Без разлика на тоа колку е тешко
банкари да ги убеди и ги охрабри корисниците да продолжи да го отплати кредитот
луѓето стануваат се повеќе и повеќе пари, наместо да се вратат poezzhennye автомобил. Таквите
средства од банките имаат акумулирано толку многу кои се вклопуваат секој отворена мрежа
нивните салони. Ситуацијата е дополнително повторно со фактот дека продавањето
автомобили на реални пазарни цени на финансиска институција, исто така, не може да се заснова на
договори. Излегува дека продажбата на изложени производи
знаете дека немаат шанса да се најде купувач. Повторно, изгубени
Според милијарди на главата на финансиските институции рејтингот
Агенцијата за кредитен рејтинг Ендрју Konoplyasty продаде банката кауција денес
ден е малку веројатно. Првата причина беше објави порано. И второ, луѓето
Постои едноставно нема пари, а не ќе заживее до кредит систем.
Според експертите, некои финансиски институции, дури и се качил на автомобилот,
Цените се барем приближно да одговараат на пазарот, се продава
од сопствените вработени на кредит по повластени каматни стапки. Сепак, оваа мерка се
не е правилно отстранета заеднички напон. Preddefoltnuyu состојба на многу банки
можеше да ја спаси рационално користење на средствата од страна на Народна банка
рефинансирање. Сепак, како што веќе неколку наврати пишуваше "ББ", околу 100
милијарди Hryvnia едноставно беа украдени. Како резултат на тоа, во согласност со ѕвезди, во
Денес во ликвидација се придржуваат банка "Преродба", "Gradobank"
"Киев универзална банка", "европски", "национален стандард", "Єvropeysky
Банка rozvitku дека zaoschadzhen "(Симферопол)," Одеса-банка "(Одеса), банката
"Црното" (Днепропетровск), "Lisbank" (Uzhgorod), "Принцот" (Rivne).
За возврат, мешање ситуација во Кабинетот спречи
отстранување на голем број на финансиски институции. Во блиска иднина владата
има намера да одвои средства во износ од 1, 5 милијарди долари. на капитализација на банката
"Киев" и уште 1 милијарда - "Rodovid банка."

Share This Post: