Во оваа фаза на развој на инженеринг науката во изградба на повеќе и почесто
пластични се користи. Пластика е ефтин , а процесот на производство
е едноставна. Тоа е зошто пластични го замени метал и
области како што се вода и канализација. Во оваа статија јас ќе се разговара
како да се направи инсталацијата и поставувањето на канализација цевки од PVC . и , исто така,
Испрати карактеристиките на цевки и фитинзи ( фитинзи ), наменети за
канализација .

Монтажа канализација почнат да се подготват за инсталација и пресметка
потребните материјали. * Прво, потребно е да го скицирам целата шема
канализација, истакнувајќи дека локацијата на неговото усвојување и визуелно ја проценува дека, каде што
и двете ќе бидат лоцирани. Она што корисниците ќе влезат во водоводната мрежа
на фекална канализација, која во форма делови за оваа потреба. Освен
дека треба да се пресметува однапред цевка проток. * Нацртај дијаграм, можете
види каде ќе има делови, спојки, крстови и "влезови" во канализација
Потрошувачите водоводна мрежа. Ова ќе ви даде информации за бројот и големината
делови, како и снимки од цевки. * Почнувајќи со работа
последните влезна точка во канализација. Тоа ќе поминат на падините,
како канализација гравитација, и отпадните води ќе одат под агол од
на највисоко до најниската точка. Ќе биде точно да го стори тоа
во канализацијата е секогаш влажна, а потоа на цврсти честички нема да се придржуваат
на ѕидовите и да формираат блокадата. Тоа е лесно. За секои два метри
канализација цевка, треба да има два инча на падина. Како да дознаам дека надвор?
Става цевка, инсталација на највисоко ниво на изградба, тогаш може да не
цевка до посакуваната стронциум од околу два сантиметри. Ниво ќе се покаже пристрасност.
Подигање на нивото на таа земја, кон кои постои пристрасност и мерење на растојание
од дното на нивото на врвот на цевката, ако инчи, тогаш сите
со цел - ако не малку пониски малку, или да се подигне цевка. * Забелешка
Друга многу важна точка. Само затоа што цевката или делови на обвинителна клупа
делови се многу тешки, бидејќи запечатување гумени ластици даде отпор. За
Со цел да се надмине и тоа е лесно да се приклучете цевки, гипс за џвакање
санитарни силиконски или обичен сапун. Гуми ќе бидат
лизгава и лесно да се пропушти пластични докинг. * Соберете на цевки треба да се
со цел, така што на Бел беше секогаш да барате или на врвот на канализација.
Класификација на канализација цевки и фитинзи и ПВЦ цевки * Најмногу
општи типови на канализација цевки се 50
и 110. Цевки со дијаметар од 50 се користи за одвод на отпадните води. Цевка 110
- За отстранување на фекална отпад. * На зглобовите се користат за канализација врски
цевки во области каде што не постои можност за докинг сокети. Постојат дијаметар на
50 и 110 се поврзани со две подлошки. * Постојат различни маици
видови: Песна 110/110/110 (агол 90 °), Tee 110/110/50 (агол 90 °),
Песна 110/110/110 (агол 45 степени), Tee 110/110/50 (агол 45 степени).
Tees на 90 º се користат да се исцеди или да се стави во канализација
прав агол, а мета на 45 º обично се користи за да влезат во канализација
гранки во столб. * Чешмите (агли), исто така, доаѓаат во различни дијаметри (50 и 110)
и различни агли (90 °, 35 °, 45 степени). Се користи
да го промени правецот на гранки во различни агли. * Транзиции се дизајнирани
за премин или спојување цевки од различни дијаметри. Постојат 110 до
50 (краток, ексцентричен коаксијален транзиција). * Конектори користи за блиска
ѕвона на канализација цевки. Еден пример на таква апликација може да биде привремено
капа на цевка, со изгледи за понатамошно внесување на нова гранка или потрошувачот.
Приклучници доаѓаат во различни дијаметри од 50 и 110. * Ова е посебен комплекс свиоци
тип на осветлување, ретко се користи, но понекогаш неопходно. Комплекс се наведнува да
има форма на отстранување од 90 °, со пристапот до веб страницата на свиткување на ѕвоно на 50 или
две подлошки 50 на секоја страна. Најкомплексните чешмите се комбинираат,
која е излез на море и 110, и 50. * Премини, исто така, имаат резултати
50 и 110. Премини треба да приклучете одеднаш на четирите гранки или клиенти
Тие имаат три и една излезна струја крајот. Може да се odnoploskostnymi,
Кога сите четири агли се исти авион или две авион
(Таквите пресек сличен на цевка, со член со двете страни
45 º сокети). * Ревизија ревизија - е посебна фитинг, надворешно
слични на мета, но наместо на камбаната со завртка капа. Ревизија
е да му служи на канализација фрлаат решенија или влез дефект
јаже за чистење на одводни канали. * Trapiki (стапици), се разбира, се однесува на
не бродот gangway, како и специјален фитинг кој е инсталиран во туш,
обрабени со керамички плочки и не акрилни или било која друга
палети. Покрај тоа, со помош на скали е отстранување на отпадни води, инсталацијата
системи за одводнување. Тие исто така инсталирана во просториите каде што потенцијално хит
вода на подот - базени, сауни, кујни, foodservice
итн Постојат некои кои имаат пристап до 110 (директно) или 50 (90 °). *
Вентилација фитинзи малку луѓе знаат дека на отпадна вода треба да се
вентилација уред кој ги спречува мирис
во просториите. Со цел да се вентилација на канализација е еден од risers (и подобро
сите risers) треба да оди преку покривот на улица и
посебни фитинг "воздух за вентилација." Ова поставување е дадена од страна на еден голем
или две мали дамки. Формуларот може да се должи на потребата да се спречи
во канализацијата врнежи и разни инсекти. * "Ракави транзиции"
Во прилог на ПВЦ опрема и има гумени печати кои се од суштинско значење за влез
Потрошувачите вода во канализациона мрежа. Ова поставување е наречен "манжетна-транзиција."
* Запечатување ракав Или Бел и запечатување манжетна.
Запечатување ракави се odnolepestkovymi (тие имаат гумена чешел
за да се спречи истекување) и dvuhlepestkovymi (две фестон). * Прстиња
Конечно, постојат специјални клипови дизајниран за монтирање на цевки
на хард површини во хоризонтална и вертикална авиони. Во овој
член, го опиша најчесто се користи при инсталирање внатрешна дренажа
цевки и фитинзи. Во прилог на цевки 50 и 110, постојат цевки 32, 40
и 160. Но, тие се користат многу ретко и имаат слични делови.

Share This Post: