Во Украина, подготовка " лумпен револуција. " Таквата изјава за време на прес-конференција
во " Glavred медиуми" направи директор на Институтот за општество трансформација , Олег
Soskin .

Според експертите, денес во Украина " нема економска компонента
револуционерна состојба , но постои политичка сила што ќе се користи
тоа во своја полза. " Soskin е убеден дека земјата е зреење, " лумпен
револуција во Украина како целосно да се формираат два пола : 5% на олигарсите
и 70 % многу лоша . " "Ова маса може да експлодира , тоа е веќе на работ " - рече
експерт. Националната академија за менаџмент професор Александар Kirichenko
додаде дека "денес постои акумулација на противречности во економскиот
општество , тоа е доволно за да штрајк на натпреварот . " Сепак , економист на Меѓународниот
Центарот за политички студии, Александар Acorn признава дека "системот
не пропадне. " "Ние имаме искуство на земји од Латинска Америка кои имаат нестабилна
економија од деветнаесеттиот век, но кои продолжуваат да постојат ", - рече тој.
Според Acorn , да се пресели во " повисоко ниво " треба , пред сè,
политичка волја.

Share This Post: