SSC за речиси една година се чувствував како во 2008 година работат средни и мали
бизнис. Резултатите изненади експертите . Снимено раст на стока
и услуги - во 2 , 5 пати.

Најмногу од сè - недвижен имот, градежништвото, трговија , па дури и во индустријата.
Број на вработени само во сегментот на мали и средни претпријатија се зголеми за речиси
6, 5 милиони луѓе. 2009 м , со оглед на кризата , индикаторите се полошо.
Само да се прилагодат на новите услови , може да се очекува да се опорави
позитивна динамика во мали и средни претпријатија . Коментирани
за UBR Vovchuk Наталија , раководител на АКА во Украина : "Се верува
дека малите и средните претпријатија, се повеќе склони кон иновации и флексибилни иновации
и стапи на сила на својата големина и флексибилност на донесување одлуки каже. тука
не толку бирократија дека нема такви големи количини и дека овој сектор е
иновации и нивната примена во најкус можен рок . "

Share This Post: