Во потрага по пари за да Врховната Рада Буџетот промени законот "за спречување
и справување легализација (пари) на приносите од криминал
со "затегнување на контрола на многу финансиски трансакции, вклучувајќи
Недвижности. Сега, пишува "Факти", во прилог на банки, осигурителни компании
и некои други финансиски институции за да се пријавите во Стејт департментот
финансиски мониторинг на готовина населба во износ од 100 илјади Hryvnia
(Или еквивалентна во странска валута) се потребни за недвижнини, скапоцени
метали и камења, антиквитети и уметноста, како и нотари,
адвокати, ревизори, сметководители, филијали на странски компании и оператори
поштенска услуга. Светлината покажува Законот може да има негативни последици за
Продавачи и купувачи на недвижности. изјави шефот на Комитетот за законодавство
Здружение на Брокерите на Украина Светлана Bovsunovskaya. "Повеќето го почитуваат законот
Брокерите не ќе работи, бидејќи многу корисници ќе се обиде
т.н. "црна" брокери. - Чекање за тоа. - Новите прероди сенка
пазарот на недвижности, а по тоа е обврзана да се зголеми бројот на погрешните
операции и разни криминални шеми со станови и куќи. " Вреди да се напомене
дека од 30 октомври - 6 ноември цените на становите во Киев одби да - $ 15, 06
по квадратен метар, што во релативна смисла е 0, 75%.
Ова е најдраматичната пад во една недела за резултатите од набљудувањата
Септември 2009 година. Овие трки покажуваат тенденција за понатамошно намалување на
цени. Како што објавија во Унијата недвижности професионалци (SSNU), намалување
забележани во повеќето сегменти на станбени недвижности, најголемиот корекција
покажа централните области на Киев. Цените се одржа само во областите во близина
во центарот. Периферни области покажуваат намалена одржување. Ограничување
индексот на цените е забележан очекувања на ниво од 1% месечно.

Share This Post: