Овој кредит треба да бидат насочени кон подобрување на банкарскиот систем. првиот
Состојба: Украина треба да обезбеди годишен извештај за процена на нивото на капитал
банки. Народната банка треба да ги достават своите ревизија , а од интерните извештаи
банки , така што е меѓународна пракса и Украина не е исклучок
помал од лоши заеми кога известување) . Второ:
Владата мора да поднесе програма за работа со проблематични банки.
Трето: Светската банка очекува презентацијата програма за заштита на интересите
депоненти . Поточно, откривање на " крајна супервизори на банките, банка
надзор треба да биде потранспарентен. Четврто, државата мора да одлучи
што да прават со јавниот банки. Сега постојат 5 пред кризата
- Имаше 2 ( Ukrgazbank , Rodivid , Киев, Oschadbank , Ukreximbank ). Државниот
треба да биде, според Светската банка, за време на инвеститорот. Тоа е , по
стабилизирање на ситуацијата - тоа треба да излезе од оваа инвестиција . Светската банка
исто така сака да ја види излезот програма од државата национализирани
банка.

Share This Post: