Lady S приоритет на изборната кампања и следење
како претседател. Дали ова е очигледно предизвика голем број на
Кандидатите кои сакаат да седнете шеф на државата, и конфузија
започна во демократскиот камп. Премиер еднаш јасно стави до знаење:
таа не ќе се бори против демократските сили, исто така, изрази желба да
учествуваат во изборите, и против Партијата на регионите. - Денес, кога патриоти
"Борба" едни со други наместо на здружување на силите, секој збор
зборуваат едни против други - зборот "за" Јанукович - нагласува
Јулија Тимошенко. - Од 18 луѓе што - една, и сите други - од друга страна,
затоа што е вистински кандидат. Фактот дека претседателските избори ќе се претвори
во "дуел" меѓу двајцата политичари, политички аналитичари и експерти почнаа да зборуваат повеќе од една година
пред. Во исто време и одлучиле за имињата - сегашниот претседател во тоа време веќе
Тимошенко изгубени во рангирање, што автоматски го прави само премиера
кандидат од демократските сили на изборите. Го разбирам се и политичари, и гласачите:
обичните луѓе може да разберат ситуацијата и го научиле да не се одговори на
провокација. - Јас турнеи во земјата и да видиме дека луѓето се многу добро свесни дека
се случува. Тоа се луѓе кои преку срцето и умот на политиката е донесен, - на
Тимошенко. - И Виктор Јанукович и неговиот тим се потпира на луѓето кои
Си ја заборавивте доверба и изгубени. Премиерот рече лидерот на опозицијата во овие
Избори ќе бидат од корист за ситуација каде што избирачите гласаа против сите
кандидати - и мислата на технолошкиот напредок, релевантни за номинација
кандидатот со елоквентен име Protyvsikh. Второ, ако тие победат
Lady С идентификуваше приоритет да се изгради безбедно и силна вертикала на власта.
Премиер верува дека по претседателските избори во парламентот формирана
повеќето може да функционира. - Тогаш не мора да биде без избори и со избори
во парламентот. Мнозинството во Врховната Рада ќе бидат создадени во три минути и
продолжи и во талвег, кои јасно дефинирани претседателот - рече
Тимошенко, сеќавајќи се на своите ветувања еден на друг - да донесе законодавство
која ќе се поедностави работата politsil во опозиција: - закон,
дека сме го направиле во парламентот, опозицијата ќе ги контролира сите средства и
можност - преку комора на сметки, во услови на посебни комисии за истрага
- Да ги гони секој полицаец. Вреди да се напомене дека само
навистина силен владетел одлучи да рака на рака на опозицијата е толку силна
механизми за контрола на моќта. Очигледно, Тимошенко се надева дека својата изборна
успех ќе зависи од исходот на владата. И тие велат дека
сами за себе: Дури и денес, и покрај неефикасноста на повеќето гранки
органи и на финансиската криза во Украина кулминираше со спектакуларен зграда. -
Спротивно на кризата, Украина не е само добивање на нозе, таа го гради својата инфраструктура
објекти во децениите што доаѓаат - рече премиерот на отворањето на надвозник
на бајпас пат околу Lugansk. Тимошенко изјави дека во декември
да се стави во употреба најголемата во ЕУ и ЗНД Днестар
хидроелектричната централа, која била изградена за 25 години. - Тоа дава
можност за Украина за да се добие поголема количина на електрична енергија и евтина,
- Истакна премиерот. - Покрај тоа, ние сега постави задача да го оживее оние
рудници кои веќе не се во можност да ни произведуваат јаглен. Ресурси утврдени
во нацрт-државниот буџет за 2010 година, ќе се модернизира индустријата за јаглен:
буџетот предвидува владините гаранции за да се привлечат
кредити за 3-4% годишно. Според Тимошенко, денес поголемиот дел од светот
банки се согласија за финансирање на модернизацијата на нашите индустријата за јаглен. Не можам да
спречување на кризата и да се одржи социјални стандарди Тимошенко, навремена исплата
пензии, стипендии, платите во јавниот сектор. Пред неколку дена Владата презеде голем број на
решенија кои ја зголемуваат насочени помош на оние кои се најмногу во
потреби. На прво место - тоа е пензионирани луѓе кои работеле во тешки
услови и пречки во развојот. Во 2009 година сам, да се зголеми пензиите на рударите испрати
4, 5 милијарди Hryvnia. Денес, на најнискиот износ на пензија од 1719 рударите
Hryvnia. За сите пензионери влада одржува специјална плаќање:
благодарение на минималната пензија надминува дури и новата повисока цена на живот
минимум. Зголемен и просечната пензија - до 960 Hryvnia. Во 2010 година, Тимошенко
има намера да се зајакне "Чернобил" компонента на sotspolitiki. - Не
под никакви околности, нашиот тим не се испита програмата на Чернобил
програма на ликвидатори како остаток, - истакна премиерот. Во
Буџетот за 2010 година за поддршка на Чернобил предвидени 7 милијарди Hryvnia
- И тоа е за една милијарда повеќе отколку во 2009 година. Покрај тоа, на премиерот планирани
извршување на големи социјални реформи: тоа се случува да се зголеми пензиите
сите пензионери и 60% од плата добиени за време на редовна работа
искуство. Тимошенко планови и да се обезбеди дека платите во индустријата беа
не 18-23%, а 50% од сите приходи. И на 1 март, ќе обезбеди 30%
плата прираст 1 на тарифниот ниво. Ова е само мал дел од
задачи кои се стави неговиот тим пред Тимошенко: политичар вети
да одат круг толку многу градови и села, колку имаат сила, и призна:
Таа смета дека Украина се уште е можно да се заштити и стави на нозе, и ќе
да го направи тоа како претседател.

Share This Post: