Јулија Тимошенко директно вклучени во скандалозна случај на Павло Lazarenko ,
и дека има документирани докази .

Тоа беше на 23 декември прес-конференција во UNIAN изјави лидерот на партијата бесплатно
Претседателски кандидат на демократите во Украина, Михаил Бродски. "22 Декември 2008
, Иван Kirilenko, близок пријател на Јулија Тимошенко, испраќа писмо до судијата
Чарлс Breeru, кој ја спроведе случај Lazarenko .. Суштината на писмото - молам прости
Lazarenko, со тоа што го намалува периодот од една година. И сега останува Lazarenko
седат 4 години "-. изјави Бродски Покрај тоа, Бродски рече дека Јулија
Тимошенко презедоа драстични мерки за да се "перат" шефот на фракцијата BYuT: "13
Ноември UNIAN беше закажана прес-конференција. Но, Тимошенко во
се во Кабинетот собраа новинарите и ги убедуваше да не се оди на прес-конференција.
На крајот, Тимошенко дава новинарите друго писмо, во која се наведува
дека ситуацијата со Kirilenko - грешка ", - рече лидерот на Партијата за демократски бесплатно.
Зборувајќи за својот интерес за ова прашање, Бродски го привлече вниманието на фактот
да се даде на јавноста целосна и точна информација за него се предвидени
политички опции. "Луѓето треба да го изберат, знаејќи животот зад сцената.
На сцената актер може да игра секој - Жан d'Arc или Tigryulya. Но
Всушност тоа не е Tigryulya, на тигарот, со кои не може да остане во ќелијата "
- Бродски рече. Тој рече дека Тимошенко и Lazarenko поврзани со работа,
каде што не е за пари, но за крв. Ова е - убиството на пратеник
Евгениј Shcherban. "90 лево, но нивните наследство останува. Смртта на невини луѓе
треба да бидат откриени, криминални случаи се уште не се затворени. Верувам дека
за кривично контекст Тимошенко-Kirilenko-Lazarenko секој треба да знае "
- Бродски рече. Тој, исто така, рече дека секој кој ќе специјализирана
веб-страница правни американска администрација има можност да ги прегледа документите
во случај на Lazarenko за минимален надомест од осум центи по страница.

Share This Post: