Виктор Јанукович освои убедлива победа на претседателските избори
недела . Генералниот директор на KIIS Владимир Paniotto потсети дека
за Виктор Јанукович подготвени да гласаат за 30 , 3 % од испитаниците , а за Јулија Тимошенко
- Само 15 , 8%. Експертот додаде дека само 7 % од гласачите сметаат дека
избори ќе бидат фер, 53% очекуваат изборна измама, 29 % сметаат
дека повредите ќе бидат помали . Влијанието на анкетите за јавното мислење да се донесе одлука ,
за кого да гласаат е мал, вели Paniotto . "Само 6%
може да се промени своите одлуки врз основа на резултатите од социолошко истражување ",
- Рече тој. Студијата беше спроведена од 12-24 декември 2009 144
градови во целиот Украина и Крим. Беа интервјуирани 4074 испитаници.
Земање мостри грешка не надминува 2 , и 3% .

Share This Post: