Претседателот Виктор Јушченко е сигурно да се одржи предвремени избори за Врховната
Рада по претседателските избори . Тој рече дека ова за време на состанокот со интелигенција .

Тој ги повика интелектуалците да продолжат да работат на промовирање на
националните и европските идеи на избор. "Јас не само што се врзуваат на работа
во вториот круг од претседателските избори , но и со парламентарните избори, кои
ќе биде составен дел во наредните месеци ", - го цитира својот зборови proUA .

Share This Post: