Секои две години, сите автомобили регистрирани во Германија мора да се одржи
инспекција од страна на специјализирана компанија - TUV. Сумирајќи
Резултати од пребарувањето за оваа година, ова здружение дава извештај за она што трендови се
во техничка состојба на германски автомобили. Последниот извештај е врз основа на податоците
испитување на седум милиони автомобили. Излезе дека оваа година е 17, 6 проценти
машини се тестираат не беа во можност да се добие право за прв пат на посакувана печат TUV.
Ова значи дека тие се пронајдени технички дефекти. Во принцип, бројот на
случаи се зголеми за еден процент во споредба со податоците од минатата година.
Најдобар резултат преглед на оваа година - во германските автомобили
производство на Porsche 911. Само 1 и 9 проценти од овие машини "успеа" да
преглед. Исто така, позитивни повратни информации од инженерите доби TUV автомобили
Mazda 2, VW-Golf Plus, Форд фузија и Мазда 3. Но, најлошото резултат -
Корејски автомобил Киа карневал. Лоши резултати како Рено, Пежо,
Крајслер, Seat и Фиат. Точно е дека еден француски автомобил - Рено Модус
- Сè уште на првите пет на техничката состојба на возилата. Во принцип, TUV
направив доста разочарувачки заклучок: "Ние забележавме врска помеѓу она што
граѓаните стана помалку пари во нивните џебови и влошување на техничката состојба
автомобил "- рече на презентацијата на извештајот во Берлин претставници на TUV.
Меѓу главните технички дефекти на возила регистрирани во оваа
година, - паузи во покриеност, како и 'рѓа на важните товарот делови
особено кај постарите автомобили. Покрај тоа, многу празнини се
види на сопирачките и гуми проверени возила.

Share This Post: