Ако се пресмета, на банката ќе мора да плаќаат речиси пет пати повеќе. И навистина
колку да се плати месечно - подобро е да не мислам! Па решив да се одложи на пријател
набавка на недвижен имот на подобри времиња, кога финансиските институции да станат дарежлив,
и апартмани се поевтини. Но, кога ќе дојдат овие денови? Објаснување за луѓе кои знаат
"ББ", тоа е она. Премногу станови Според експертите "Украина
Трговија еснаф ", сега во Киев го стави на продажба 14.000 станови.
Според тековните приходи на населението и неговата куповна моќ е премногу
многу, всушност во 2009 година агентите има продадено само 7000 станови.
Во 2010 година, побарувачката ќе падне уште повеќе, бидејќи луѓето немаат пари, и да преземат
каматни кредити прекрасен никој не сака. Сепак, и покрај тоа,
Градежни не губат срце: во текот на следната година тие планираат да земе уште една 7000 станови.
Што значи ова води? На огромниот износ на слободни квадратни метри,
кој не предаде закуп: регионите на посетители се вратија дома, и
оние кои останаа, претпочитаат да земе повеќе ниски приходи домување на секундарниот
пазарот. Со законите на економијата, ако понудата ја надминува побарувачката, стоката мора да
поевтино, но во Украина беше специјална ситуација. "Цената на неодамна
Митрополитот станови наредени 1000 $ по квадратен метар, програмерите
подготвени да ги продадат, дури и без профит, но под оваа цена нема да падне "
- Увери "ББ" директор "Украина трговија еснаф" Виталиј Бојко. Специјалисти
Агенција за недвижности забележува постојан пад на активноста на купувачи. Сега
просечна цена на квадратен метар во секундарниот пазар во 2065 $,
и во основното - $ 1974. Оваа разлика се објаснува со фактот дека повеќе
објекти се уште не се стави клуч основа, и постои ризик да се плати за
недовршени. Во зимските празници и пред крајот на трката рамен
не се продаваат, а пролетта ќе се одржи акциите на агентите и сезонски
попуст, со надеж дека ќе привлече купувачи. Но, луѓето не лажеш, ако парите
Не, мали материјал нема да помогне. Банките алчен неколку на претпазливост
Украинскиот финансиски институции објавија дека на одобрени кредити под хипотека,
но во реалноста тоа е само празни зборови: Скапите кредити никој не зема. "Банките, едноставно
сакате да ги зајакнат нивните финансиски репутација што ете, велат тие, и хипотеки
даде пари сакате - да ги преземат ", - објасни" ББ "аналитичар на банкарскиот сектор
Николај Ivchenko. Осигурајте се дека нереалност на овие предлози е едноставна:
Еден од најголемите домашни банки нудат за да се пресмета исплати
хипотека на кредит калкулатор. Мојот пријател врати сите услови,
и излез беше откриено дека по 25 години користење на услугите потребни за 40.000 $
Заем да го плати $ 140,000, со првите неколку години само месечни рати
да изнесуваат повеќе од 8000 UAH. И тоа е - два од својата плата, всушност, на целото семејство
буџет. Во САД, финансиери добија државни пари за купување на станови во
4-5% на годишно ниво, која е причината зошто има дури и случај во средината на криза многу подобро
од нас. Американците се на хипотека, како и градежни компании вработуваат
сите други индустрии. Што ја објаснува високата цена Украина
кредит? "Главната причина за оваа појава - слабоста на нашиот финансиски систем:
Банките се плашат да се изгуби на инфлацијата, така што инвестираат во трошоците за позајмување
амортизација на пари. Покрај тоа, населението се плаши да се врати своите заштеди
депозит пред изборите, па финансиска институција е едноставно ништо да даде, "
- Објаснување на ситуацијата Николај Ivchenko. Тоа игра улога, и конкуренција:
кога банките имаат многу пари, тие се натпреваруваат за истата ќе им даде помали
проценти. Сега ситуацијата е обратна. Покрај тоа, скапи кредити на вината
и Народната банка: за комерцијални финансиски институции, каде што луѓето се позајмуваат пари, да се примаат
средства од првите ѕвезди, исто така, го плаќаат процент за користење на (на
стапка) - 10, 25% на годишно ниво. Додека на федерални резерви есконтната стапка
САД сега се наоѓа на 0-0, 25%. Види разликата? Финансиски аналитичари
тврдат дека кредитите ќе станат поевтини во Украина во пролетта следната година,
кога економијата ќе се стабилизира и банките ќе можат да се соберат потребните за нормално
од вкупниот број.

Share This Post: