Украина колекција компании се случува да се купи во 2010 година, банките
задоцнета долг од 1 милијарда UAH . Оваа прогноза беше
извршниот директор на групата eCall ( агенција за наплата Пресудата )
Алекс Teslenko , трансфери Maanimo.com .

Според него, една милијарда долг може да се купи за 100 милиони.
"Минатата година на сличен износ на наплата на долгови компаниите цена
5 пати поевтини, околу 20 милиони долари, -. Изјави Алексеј Teslenko. - Ова
динамика ќе укажуваат на стабилизирање на банкарскиот сектор и на
дека банките се користи за тежината на заостанатите долгови гости
продаде за кикирики. "Според аналитичарите на агенцијата пресуда, сега
вкупниот број на заостанатите долгови на населението е околу 10 милијарди американски долари.,
Иако вреди да се размислува дека ова е само долговите на физички лица, со исклучок на долгот
хипотеки и автомобилски кредити. Во 2009 година, околу 10% од оваа сума е
пренесени на колекционерите. Како што е наведено од страна на г-дин Teslenko повеќе важно да се разгледа, а не она што
износот на долгот купат и во кој износ. "Вкупниот износ платен за оваа книга
вистински пари, мислам дека нема повеќе од 20 милиони американски долари. Есконтната стапка во такви операции
достигнува 95-98%. Банките се согласи со ова да се ослободи од вишокот на
Карго неработен средства, чисти билансите и да се ослободи од потребата
Кредитното портфолио управа "- рече Алексеј Teslenko Според.
експерт, критична маса на долгови, во повеќето банки веќе имаат постигнато.
"Оваа година, не се очекува зголемување на долгот се продаваат. Веројатно
стапка ќе остане на ниво од 1 милијарда долари. Но, износот за кој купување
Овие долгови, сигурно, ќе се зголеми "- изјави Алексеј Teslenko Според неговата прогноза,.
, Овој тренд ќе биде стреми да се намали процентот на "лошите" меѓу
тековните обврски и, следствено, ја намали големината на попусти -
да 85-90%.

Share This Post: