Во Санкт Петербург , донесе следната , трета изложба во странство
Имот за Русите INFOREAL .

Претставниците на компаниите, вели претплатници на активноста на посетители
и недостаток на "случаен избор" луѓе. Повеќето учесници веќе изразија подготвеност да
да земат учество во следната INFOREAL. Хрватска: кабинетот на земјата
одлучи да ги укине визите за руските државјани кои имаат намера да ја посетите
земјата од 1 април до 31 октомври, 2010. Во овој период, руски граѓани ќе можат да се
остане на нејзината територија без пауза за 90 дена. Финска: Статистика
Бирото објави податоци на трошоците на земјата на изнајмување станови во земјата за 2009 година
година. Оваа бројка е зголемена во текот на изминатата година во просек за 4%. Израел:
Во јануари 2010 година, просечната цена на становите во новите земји падна
на 0, 4% во споредба со декември. Оваа бројка паѓа за три месеци
ред. Бројот на станови продадени во текот на истиот период се зголеми за 15%.
Вести на нови згради ќе го замени * Балкон тераса * неморално програмери
нема место во изградбата на пазарот во Киев * Експерт: пазарот на недвижности дното основно
Можеби ... * Во урбаните планери имаше свој код * Оваа година ќе биде
изградба на пет куќи за инвеститорите, "Елита-центар" Холандија во јануари, цената на
домување на секундарниот пазар на земјата е зголемен за 0, 2% во однос на
Декември. Во јануари во Холандија беше продаден 7, 7000 предмети од средно
станбени недвижности. Тоа е 50, 3% помалку отколку во претходниот месец. Американските компании
Standard \u0026 Poor `s / Случај-Шилер индексот објавен во станбени цени во 20 големи
градови во земјата во декември. Оваа бројка се зголеми за 0, 3%
во однос на ноември, што беше неговиот седми по ред се зголеми. Според економистите
Компанијата Мудис `s Economy.com, во 2010 година, домување цени во САД ќе падне.
Главната пад ќе се случи во летните месеци од годината. После тоа, цените
треба да се стабилизира, но во 2011 година нивниот раст е
не ќе биде. Обемот на продажбата на станбени едно семејство домови во земјата
во јануари е намален за 11 2% во однос на декември од непријатно изненаден
аналитичари кои очекуваа дека оваа бројка ќе порасне за 5%. Обединетото Кралство:
во февруари, просечната вредност на станбен имот во Велика Британија падна за 1%
во споредба со јануари, во согласност со најголемиот Велика Британија градење на општество
На национално ниво. Овој индекс падна за прв пат во 10 месеци. Австрија: приватна
дом на периферијата на Виена се зголеми во цената значително во 2009 година. Експертите
обрнете внимание на големи инвестиции атрактивноста на вакви објекти. Најголемата
пораст на цените е забележано во малите градови и Korneuburg Stockerau - 40% и 55% соодветно.
Сингапур во јануари во градот-држава има продадено 1476 станбени
сопственост, која е 206% повисока од бројките во декември. Побарувачката смени
кон горниот сегмент цена: 76% од трансакциите надмина вредноста на објекти
просек $ 7, 6000 за четвртина. М. Во Сингапур, на почетокот на државата наплаќа
надомест од сопствениците на станбен имот и земјиште, во која се продаваат
нивните капацитети во текот на годината по нивното купување. Надомест од 1%
почнува да се казни за износот на 180.000 Сингапур долари ($ 127, 4-ти)
од 2% - од 180 илјади следниве Сингапур долари. Оваа мерка има за цел
ограничи активностите на шпекулантите. Хонг Конг посебна управна
Центар на Кина најави даночни се зголеми за купување луксузни имот во вредност од
повеќе од 20 милиони хонгконшки долари ($ 2, 6 милиони), со 3, 75% до 4, 25% од
објект. Покрај тоа, тие ќе одвои повеќе земјиште за изградба на
домување. Овие мерки се преземени за да се излади прегрее пазарот на недвижности
Хонг Конг. Комерцијални недвижности консултантски Cushman \u0026
Вејкфилд произведени рејтингот на градови со највисок изнајмување стапки
во премиум сегментот на канцеларијата на пазарот во 2009 година. Првите пет листа
вклучуваат Токио, Лондон, Хонг Конг, Дубаи и Мумбаи. Во заклучок, во Дубаи, кои
постепено се претвора во магацин на необични архитектонски структури на разни
(Сетете се на највисоко облакодер во светот и на хотелот е во форма на едро)
може да биде нов трик - една зграда која расте своите
"Кожа". Како замислен од страна на Канцеларијата Калифорнија архитект Faulders студио,
структура ќе произведе слој на сол, која со текот на времето
ќе биде дистрибуиран на својата фасада. Дубаи се наоѓа на јужниот брег
Персискиот Залив, па недостатокот на сол во Емиратите не е.

Share This Post: