Украинскиот пазар на автомобили не ги погоди дното и ќе продолжат да паѓаат
во 2010 година , експертите веруваат . Производителите не се препорачува да направите додека стапки
за домашните потрошувачи и активно да се развие извозот.

Украина производителите и увозниците се предвидува да продолжи паѓа на пазарот
патнички автомобили во 2010 година Според различни проценки, намалување на обемот на
може да се движат од 12% до 26%. "Трендови во економијата не ни овозможи да денес
зборува за оживување на автомобилската пазар. Ние веруваме дека на дното
не помина и на крајот на оваа година ќе имаме невиден пад
продажба на автомобили, "- изјави претседателот на корпорацијата" Богдан "Олег Svinarchuk.
Во "Богдан" предвидува дека во 2010 година Украина ќе бидат продадени на не повеќе од
120.000 автомобили. Така, падот во однос на 2009
, Кога продажбата изнесуваше, според автомобилски производители асоцијација
Украина "Ukrautoprom", 175, 2000 автомобили да биде повеќе од 26%. Повлекување на
крајот на 2009 година тонењето на домашниот пазар на патнички возила до 71, 4%,
дека се стави Украина во третото место од падот во Европа по autosales
Исланд и Латвија. Слични предвидувања и да се обезбеди другите пазарни учесници. "Ние
Не очекувајте обновување оваа година. Во споредба со претходната година продажбата на
повеќе есен. Нашата прогноза - 150 илјади автомобили. А ова е под 12%
минатата година "- рече шефот на групата ПР-оддел
компании "ЗИС" Ел Fedorov. Во "Ukravtoprome" верува дека вистинскиот резултат
за индустријата - 140 илјади возила (односно, минус 20%). "Во оценувањето на потенцијалните
Ние веруваме дека на пазарот вклучувајќи го и фактот дека во 2009 година не ги исполнува дури и најпознатите
лоши очекувања. Вистинските капка ги надмина сите прогнози, кои беа дадени
Почетокот на минатата година, "- вели директорот на маркетинг и индустриски и економски
Здружението анализа на Џорџ Ovsyannikov. Кон крајот на 2009 година ", Ukrautoprom" предвидува
пазарот волумен во 2010 година на 150 илјади автомобили. Според во автомобилската индустрија
основа на нивните негативни очекувања се исти фактори кои форма
состојбата на пазарот пред една година. "Ако сега било која индустрија и имаат причина да
зборува за полагање на дното, тоа е само затоа што тие добиле држава
поддршка. Ова исто така важи и за метали, и хемиската индустрија, бродоградба.
Ниту една од мерките како што е предложено од страна на индустријата авто-индустријата,
не беше поддржан од страна на властите. Сите наши иницијативи или се игнорира,
или доби негативно мислење на министерства и оддели ", - вели
Г-дин Ovsyannikov. Две главни области на акција - поттикнување на
побарувачката на потрошувачите (купувачи стимуланси, кредитните програми, поништување на
PF, итн) и поттикнување на производството (со тарифа и nontariff
регулатива). Сепак, како жесток борба за купувачот, како и во 2009 година,
на сметка на евтини производи, според учесниците на пазарот во 2010 година ќе исчезнат.
Според експертите, кризата е принудена продавачите привремено да заборавиме на маркетинг
и се охрабруваат да мислат само за тоа како да ги продадат акциите зачукуваше. Значи
цените ќе се зголеми, убеден "Ukravtoprome." "Очекуваме дека на пазарот ќе се стабилизира.
Компании ќе бидат вклучени во својата маркетинг политика. Таквата цена
војни, кои беа минатата година, нема да има "- вели Ели Fedorov од.
Проекции корпорација "Богдан", цените во 2010 година ќе порасне за 5-15% во однос
инфлација. Во продолжува падот на продажбата на компаниите се уште
акутно постави прашањето на методи за да се минимизираат загубите, бидејќи сите можни
намалување на трошоците веќе се направени во 2009 намалување на индустријата
изнесува 20.000 луѓе, многу производители ги затворија најмногу непрофитабилен
ограничена бескорисни поделби и проекти. Експертите се сигурни да се компензира
губење на производителите ќе извозна ориентација. "Во извоз област
има доста добра резерва. Во 2008 година, Украина извезени 73.000
патнички автомобили, а во 2009 година - само 18 илјади Ако се најдат нови пазари или
можност да го поставите на импулсот изгубени - можат да преживеат, "- рече Giorgi Ovsyannikov.
Точно е дека можностите за извоз се ограничени до украинскиот автомобилската индустрија
единица случувања. Од летото минатата година, Русија го продал автомобилот
Шевролет Lanos, произведен во "ZAZ" (вклучени во корпорација "Ukravto").
Пред неколку дена корпорација "Богдан" започнува автомобил извезуваат во Русија ", Богдан
2310 собереш ", изработен врз основа на Лада 2110". Со странските пазари
компанија диверзифицира ризиците поврзани со паѓање пазар на автомобили
во Украина "- истакна во корпорацијата да се промовира овој модел на надворешните.
пазари, "Богдан" планира да потпише уште еден во Застапништва договор
од ЗНД земји.

Share This Post: