Задолжително осигурување од граѓанска одговорност ( CTP ) за возачите
значително да се зголеми во цената . Цената ќе зависи од искуството на возачот зад воланот
моќта на автомобилот , па дури и бројот на сообраќајни прекршоци
возачот. Наскоро воведување на нови тарифи за avtostrahovok .

Точно разлика за почетник и добрите може да бидат значителни - повеќе од
и пол илјади UAH . Просечната цена за просечни автомобилот на сопственикот
исто така, се 1000-2 . За оние кои живеат во покраината, цената на
трети лица, осигурување од одговорност ќе биде помал. Има помалку сообраќај,
Оттука помалку несреќи. За жителите на главниот град , односно - ова
политика ќе ги чини повеќе отколку повеќето. Осигурениците велат дека иако цената се зголемува
значително, тие можат да обезбедат подобри услуги. за UBR.UA
Oleksandr коментари Filonyuk , претседател на Здружението на осигурителни компании, " Постојат
механизми за подобрување на финансиската состојба на друштвата за осигурување , можноста за
формирањето на резерви, можноста за решавање на загуби и побрзо
надомест или надомест на трошоците за жртвите на сообраќајот на патиштата
несреќи ".

Share This Post: