Заменик премиерот Сергеј Tigipko најави планира да потроши данок
амнестија за оние кои ги повлекоа своите средства во странство. Тој рече дека оваа
ТВ канал ICTV .

Tigipko исто така, рече дека следната недела ќе биде подготвена од страна на краток рок
програма за приоритет на економските реформи. "Како
краткорочни програма која ќе работи за 100 дена , тогаш оваа програма
Јас се занимавав со конкретни и соодветни задачи дадени на Министерството за економија, кое
во Кабинетот задолжен за стратегија за реформи. И оваа програма преку
недела ќе биде целосно подготвен " - рече Tigipko Програма за повеќе .
долг период - 2, 5-3 години подготовка на Комитетот за економски реформи,
предводена од заменик-шеф на претседателската администрација Iryna Akimova .
" Постојат меѓународни советници, кои се подготвуваат на основа на оваа програма, "
- С. Tigipko . Тој рече дека по подготовка на земјата за програмата
неговото завршување и ќе ги поврзува кабинет. "Мислам дека во еден месец
имаме таква програма, "- рече Tigipko .

Share This Post: