Почнувајќи од 84 заедници во седум региони на Украина се поплавени 3, 5000 земјиште
сајтови. Ова го изјави претседателот на Државната комисија на вода
економија на Украина Vasyl Stashuk на состанокот на контра
поплава.

Според него, поплавени земјиште во Керсон, Mykolayiv ,
Zaporozhye , Одеса, Dnipropetrovsk , Rivne , Volyn и региони.
Stashuk истакна дека работата на последиците од поплави и waterlogging
продолжи. " Државниот водостопанство комитет изготви акциски план за скокнеш распадот
и поплави во 2010 година, спроведувањето на кој е контролиран од страна на Комитетот ",
- Рече тој. Како што претходно пријавени, најлошите перформанси на прочистување на отпадни води
канализација се забележани во Dnipropetrovsk , Kirovohrad , Ивано -Frankivsk ,
Лавов , Одеса, Полтава , Sumy , Харков и Киев региони.

Share This Post: