Општа и гарантира долг на Украина стигна до 93, 5% од БДП. Ова беше
рече на состанокот на кабинетот во извештајот на вицепремиерот
Украина Serhiy Tigipko на економската ситуација во земјата, како што е соопштено
Портпаролот на премиерот Виталиј Lukyanenko .

" Ова е многу без преседан, високо ниво од суштинско значење за економијата
Украина. Ситуацијата во Украина шок " , - рече В. Lukyanenko , кој ги наведува
Соодветните LIGABusinessInform . Прес секретарот на премиерот , рече
дека во следниот месец , Украина мора да плати долгот од околу $ 6000000000
UAH . Во исто време приходи се очекува да се зголеми од 12 милијарди UAH . Исто така,
Според В. Lukyanenko , за време на состанокот на кабинетот беше кажано дека минималната
плата во Украина оваа година ќе биде 888 американски долари.

Share This Post: